Siyaset Günay: Allah kahretsin
Paylaş
Günay: Allah kahretsin

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Diyarbakır'daki hain saldırının tahammül boyutunu zorladığını belirterek, "Milletimizin birliğine, bütünlüğüne kastedenleri tek sözcükle Allah kahretsin" dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hükümetin güvenoyu almasının ardından ilk ziyaretini, milletvekili seçildiği İzmir’e gerçekleştirdi. Ak Parti İzmir İl Başkanlığı’nın ardından İzmir Ticaret Odası’na geçen Bakan Günay, yaptığı basın açıklamasında İzmir’le ilgili 35 projenin bir kısmının bu yıl içinde gerçekleştirebileceklerini, ancak bir kısmının da daha uzun zamana ihtiyacı olduğunu belirtti. Günay, seçim sürecinde verdikleri sözleri yerine getireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

İNCİRALTI’NA ALTERNATİF DEĞERLENDİRİLEBİLİR

İzmir’in EXPO 2020 adaylığı konusunda Bakanlar Kurulu karar tasarısının ve yasa önerisinin yetkili makamlara sunulduğunu ifade eden Günay, "Önümüzdeki Bakanlar Kurulu’nda sürecin tamamlanacağını ümit ediyorum" diye konuştu.

Kentteki planlama çalışmalarını hızlandıracaklarını, bu kapsamda kendisi gibi İzmir milletvekili olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’la biraraya geleceklerini kaydeden Günay, İnciraltı planlaması ile ilgili soruya ise "İnciraltı planlamasına EXPO 2020 ihtiyaçları açısından bakalım. Yanlış bir şey yapmış konumda kalmayalım diye uğraşıyorum. Başka alternatifleri değerlendireceğiz. Özel mülk altına almaya kalkmayacağız. Rant üretme gayretimiz yoktur" dedi

Haberin Devamı

EXPO’NUN KAPTANINI BAŞBAKAN BELİRLEYECEK

EXPO adaylığı kapsamında İZKA’nın başını çektiği geçici Takip Kurulu’nun faaliyetlerini desteklediklerini, ancak yakın zamanda resmi komitenin oluşacağını belirten Günay, yeni oluşacak Yürütme Kurulu’nun başında olacak isimle ilgili olarak ise "Başbakanın belirleyeceği bir bakan Yürütme Kurulu’nun başında olacak" dedi.

EXPO 2020 Yürütme Komitesi’nin de bu dönemde genişleyeceğini ve yeniden yapılacağını söyleyen Günay, Şehircilik, Sağlık, Ulaştırma, Kültür ve Turizm Bakanlıklarının da işin içinde olacağı bilgisini verdi.

YENİ İLÇEYE DESTEK

İzmir’in Menderes İlçesi’ne bağlı Özdere ve Gümüldür ile Seferihisar’a bağlı Ürkmez ve Doğanbey’in birleştirilerek yeni ilçe kurulması konusunu da olumlu karşıladıklarını belirten Bakan Günay, konunun seçimlerde de gündeme geldiğini, yeni sahil ilçesi oluşturmanın faydalı olacağını ifade etti.

TERÖRÜ LANETLEDİ

İzmir Ticaret Odası’nda Diyarbakır’daki şehit haberini alan Bakan Ganay, saldırının tahammül boyutunu zorladığını belirterek, "Milletimizin birliğine, bütünlüğüne kastedenleri tek sözcükle Allah kahretsin" dedi.

Bakan Günay, burada yaptığı konuşmada uçak düşmesi sonucu İzmir’de bir yüzbaşı ve bir teğmenin şehit olmasının ardından, Diyarbakır’dan da terör saldırısı sonucu şehit haberleri geldigini hatırlattı. Çok büyük acı duyduğunu belirten Bakan Günay, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Şehitlerimize rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Ama bu olay sabır boyutlarını aşıyor. Şu anda olayın sıcaklığı içinde ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Karşılaştığımız olay tahammül boyutlarını zorluyor. Biz Türkiye’de başından beri barış, birlik olsun istiyoruz. Kaynaklarımız silaha harcanmasın, ekonomiye, yatırıma, insanların rahat yaşamasına harcansın diyoruz. Hakkari’nin Yüksekova’sına Kültür Merkezi yapmaya çalışıyoruz. Ayrımsız Türkiye’nin gelirini artırmaya çalışıyoruz. Hakkari’den Edirne’ye ayrımsız, gelir artışını adaletle paylaştırmaya çalışıyoruz ama bir türlü hain tuzaklardan kurtulamıyoruz. Son olduğu yok, son olmuyor. Kardeşçe ortamın gelişmesini istiyoruz.

Çalışıyoruz ama bir türlü hain tuzaklardan kurtulamıyoruz. Yüzde 11 civarında büyüme var. Ama sevincimizin bir hafta bile sürmesine fırsat verilmiyor, hain tuzakların ne yazık ki son bulduğu yok. Acı duyuyorum. Çok büyük bir acı duyuyorum. Olayın ayrıntısını öğreneceğiz. Yarın geziyi kesip döneceğim. Milletimizin birliğine bütünlüğüne kastedenleri tek sözcükle Allah kahretsin. Yitirdiğimiz canlara Allah rahmet eylesin. Allah milletimize dayanma gücü versin."

Haberin Devamı

DEMİRTAŞ: ŞANSIMIZ DÖNDÜ

İTO ziyaretine ev sahipliği yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise iş dünyası olarak ekonomik gelecekten endişe duymadıklarını vurgulayarak bu yönde öncelikle huzur ve barışın önemli olduğunu vurguladı. İzmir’le ilgili değerlendirmelerde de bulunan Demirtaş, "İzmir’in şansı döndü. Ben eski bir oda başkanıyım. Hep siyasi iktidarlar geldi. Ama çok fazla bir şey alamadık. Bu dönemde bu şansımızın döndüğünü düşünüyoruz. Sizin daha seçilmenizin üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen seçim bölgesi olan İzmir’e gelip, ‘ne söylemiştik hadi başlayalım’ demeniz çok önemli.

Biz izmir fanatiğiyiz ama gördük ki siz bizden daha çok İzmir fanatiği oldunuz. Bugün açıklamanız var. Antalya, İstanbul, İzmir sıralaması yaptınız. Bu bizim için gerçekten çok önemli. Turizmin başladığı ama güneye göç ettiği bir şehiriz. Umut ediyoruz ki EXPO’dan sorumlu bakanımız olursunuz. Devletin kaynağı yanı sıra sizlerin katkısıyla seçim kazanır duruma gelebiliriz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Burca TANER- Emrah YILMAZ/İZMİR, (DHA)