Siyaset Hasip Kaplan'ın fıkrası kırdı geçirdi
Paylaş
Hasip Kaplan'ın fıkrası kırdı geçirdi

Barış ve Demokrasi Partisi milletvekili Hasip Kaplan, "Erken seçim kapıda görünüyor, herkes hazırlıklı olsun" dedi

Hasip Kaplan, Akın Birdal, İl başkanı Hüseyin Barış'ın da bulunduğu ziyarete, Vedat Türkali, Gencay Gürsoy, Sami Evren, Zeynep Tanbay, Ayşe Buğra, Aydın Çubukçu, Kemal Aykaç, Ertuğrul Kürkçü, Hakan Tanmaz, Ayşe Buğra, Masis Kürkçügil'ün da aralarında bulunduğu sanatçı, yazar, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

KAPLAN'DAN BAYKAL-BAHÇELİ-ERDOĞAN FIKRASI

Hasip Kaplan, yeni yıla kelepçelere, baskılara ve zorla ifadelere rağmen umutlu girdiklerini söyledi. Kaplan konuşmasını bitirirken bir fıkra anlattı. Kaplan'ın anlattığı fıkra şöyle: “Bahçeli, Baykal ve Erdoğan uçakta beraber gidiyorlar. Bahçeli eğilip Baykal'ın kulağına demiş ki ‘Uçaktan aşağı 20 lira atsam 20 kişi sevinecek’.

Baykal, ‘O da bir şey mi, ben 50 lira atsam 50 kişi sevinecek’ demiş. Erdoğan da ‘Ben de 100 lira atsam 100 kişi sevinecek’ demiş. Kaptan pilotun canı sıkılmış ve ‘Bu kötü siyasetinizden dolayı üçünüzü atsam 70 milyon kişi sevinecek.’

"KÜRTLER MUTLUYUM DEMEZSE MUTLU OLAMAYIZ"


Yazar Vedat Türkali de, 15-20 milyon Kürt’ün mutluyum, demediği sürece bu ülkede insanların mutlu olamayacaklarını belirterek, “Bu konuda konuşmaktan artık utanıyorum. Düzen karanlık güçlerin elinde.

3 trilyon doların Kürdistan projeleri için, dağlara, taşlara, insanlara atılmak için bomba alımında kullanıldığının altını çizerek, bunun hesabının sorulması gerekir. DTP ile mutluyduk inanmaya başlamıştık. Onu da kaldırdılar. Halkların kardeşliği prensibinin gölgelenmeye başladığının farkında değiller” diye konuştu.

ANKARA'DA KONT-GERİLLA MERKEZİ ARANIYOR

KESK Başkanı Sami Evren, "Şu anda Ankara’da bir arama yapılıyor. Kontrgerillanın merkezi aranıyor. Umarım geçmişteki tüm faili meçhuller ortaya çıkartılır." dedi.

Haberin Devamı