Siyaset HDP'li Semra Güzel adresinde bulunamadı, yurtdışına çıkıp çıkmadığı araştırılıyor
Paylaş
HDP'li Semra Güzel adresinde bulunamadı, yurtdışına çıkıp çıkmadığı araştırılıyor

HDP’li Semra Güzel’in ifadesini almak için Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki evine giden polis, Güzel’i adresinde bulamadı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı teröristle fotoğrafları çıkan Güzel hakkında gözaltı kararı verdi. Güzel’in yurtdışına çıkıp çıkmadığı araştırılıyor.

Terör örgütü kampında PKK’lı terörist ile fotoğrafları ortaya çıktıktan sonra dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dosyası Adalet Bakanlığı tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Haberin Devamı

Ankara - Hakkında ‘terör örgütü üyeliği’nden soruşturma başlatılan Güzel’in ifadesini almak için Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki evine giden polis, Güzel’i adresinde bulamadı. Polis ekipleri, Güzel’in adresinde olmadığına dair tutanak tuttuktan sonra evden ayrıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Güzel hakkında gözaltı kararı verdi. Güzel’in yurtdışına çıkıp çıkmadığı araştırılıyor.

Öte yandan HDP’ye yönelik kapatma davasında, Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP’ye savunmaların sunulması için 15 Nisan’a kadar süre vermişti. Eski HDP Eş Genel Başkanlarından Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, eski Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve eski Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in savunmalarını mahkemeye teslim ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı