Siyaset 'Helalleşme zamanı'
Paylaş
'Helalleşme zamanı'

Başbakan Erdoğan, "Çözüm sürecinden vazgeçen, bu süreci sabote eden, asla biz olmayız.. Bu süreci engelleyen ya da engellemeye çalışan, çok ağır bir vebalin altına girer" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı ve diğer kamu yatırımlarının toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Çözüm sürecinden vazgeçen, bu süreci sabote eden, bu süreci sonuçsuz bırakan asla ve asla biz olmayız. Bu süreci akamete uğratan, ağır bir vebalin altına girer. Bu süreci sabote eden, tahrik eden, yokuşa süren, engelleyen ya da engellemeye çalışan, çok ağır bir vebalin altına girer" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, “Hepimiz, Adem ile Havva’nın çocuklarıyız. Hepimiz, Cizre’de medfun olduğuna inanılan Hazreti Nuh Aleyhisselam’ın torunlarıyız. Hepimiz, Kur’an-ı Kerim’de de ifade edildiği gibi, şu Cudi Dağı’na konmuş Nuh’un Gemisi'nden çıkmış nesillerin devamıyız” dedi.

Erdoğan, "Bu topraklarda, hiç arzu etmediğimiz kıyımlar yaşandı, ölümler yaşandı, işkenceler, insanlık dışı muameleler yaşandı. Biz, yaşanan acı hadiselere değil, artık yaşanan güzel hadiselere bakacağız. Biz, geçmişin acılarına değil, ortak bir istikbale bakacağız. Geçmişin hesabını hep birlikte soracağız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi, geleceğe bakma, istikbale bakma zamanıdır. Şimdi, ortak geleceğimizi, ortak paydalarımız, ortak tarihimiz, ortak kültür ve medeniyetimiz üzerinden yeniden inşa etme zamanıdır. Şimdi artık, acılara son verme, husumetleri ortadan kaldırma, sıkılı yumrukları çözüp, kucaklaşma zamanıdır, helalleşme zamanıdır" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, "Bin yıldır kardeşçe yaşadığımız bu topraklarda, inşallah ebediyen kardeşçe yaşayacağız. Sorunları çözerek, acıları geride bırakarak, yaraları sararak, hep birlikte ortak geleceğimizi inşa edeceğiz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eli kanlı zalim rejimin, Suriye’de tarafları birbirine kırdırma oyununa hiç kimse gelmemelidir. Suriye’de, böyle zor bir zamanda, bencil, çıkarcı politikalar, oldu bitti politikaları, süreci barışa değil, çatışmaya götürür" dedi.

Times gazetesinde yayınlanan mektup

Erdoğan, Times gazetesinde yayınlanan mektuba ilişkin "Haritada, Türkiye’nin yerini gösteremeyecek olan sözde ünlü şahısların, mektubun içeriğine bakmadan, mektubun içindeki kelimelerin, kavramların hassasiyetine bakmadan, Türkiye’deki olayların iç yüzünü hiç anlamadan, böyle bir mektuba imza atmalarını biz esefle karşıladık" dedi.

Başbakan Erdoğan, Times gazetesinde yayınlanan mektubun Türkiye’nin saygınlığına zerre kadar leke getirmeyeceğini ifade ederek, "Ama böyle, hezeyanlarla, yanlışlarla, iftira ve ithamlarla dolu bir mektup, onu yayınlayan gazetenin, ona imza atan kişilerin saygınlığına gölge düşürür. Acaba kaça bu mektubu yayınladınız Times, işte senin bedelin o" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Uludere'de ölenlerin yakınlarıyla

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın açılışının ardından, Şırnak Valiliğince havalimanında iftar verildi.





İftara Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Şerafettin Elçi'nin eşi Fatma Elçi ve çocukları, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Bakanlar Sadullah Ergin, Taner Yıldız, Suat Kılıç, Mehdi Eker, Muammer Güler, Cevdet Yılmaz, Nabi Avcı, Mehmet Şimşek, Veysel Eroğlu, Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, bazı AK Parti milletvekilleri, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AK Parti ve BDP il ve ilçe yöneticileri, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Erdoğan'ın bulunduğu masada, Şerafettin'in Elçi'nin eşi Fatma Elçi ve çocuklarından bazıları yer aldı.

Yemeğe, Uludere olayında hayatını kaybedenlerin yakınlarından Veli Encü, Felek Encü, Zeki Tosun, Emine Ürek, Raşit Ant ve Sadık Alma'nın da katıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı