Siyaset İBB Başkanı İmamoğlu: İstanbul'a mühürlüyüm
Paylaş
İBB Başkanı İmamoğlu: İstanbul'a mühürlüyüm

Haliç Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu, '31 Mart seçimleri bu fütursuzluğa dur seçimi olacaktır. İstanbul'u kazanmak Türkiye'yi kazanmaktır. Bizim yönetimimizdeki İstanbul Türkiye geleceğinin teminatı olmuştur. Demem o ki İstanbul ve Türkiye'nin kaderleri mühürlüdür. Kendimi İstanbul'la mühürlü kabul ediyorum' dedi.

CHP’de değişim tartışmaları sürerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yapacağı açıklama merakla bekleniyordu. İmamoğlu, basın toplantısıyla son kararını açıkladı.

Haberin Devamı

CHP’de değişim tartışmaları sürerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada toplumun CHP’de lider değişikliği istediğini ifade ederek değişimin şart olduğunu dile getirmişti. CHP genel başkanlığı adaylığı için birçok partilinin adı geçerken, en merak edilen ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aday olup olmayacağıydı.

İMAMOĞLU'NUN YOL HARİTASI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimler yaklaşırken yol haritasını açıkladı.

"İSTANBUL'U KAZANAN TÜRKİYE'Yİ KAZANIR"

"İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır." diyen Ekrem İmamoğlu, "Ben bu sözü çok önemsiyorum. Yerel seçimlerde İstanbul'u kazanmak büyük siyasi başarıdır. İstanbul'u kazanan belediye başkanı dünyanın en önemli şehrine hizmet etme onuruna ulaşır. O kişi milletin takdirini kazanırsa bu başarı onu ulusal ve uluslararası siyasette önemli yere ulaştırır. Ben İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır sözünü seçim galibiyeti olarak algılamıyorum sadece." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 "KENDİMİ İSTANBUL'A MÜHÜRLÜ KABUL EDİYORUM"

İmamoğlu, "Biz İstanbul'u kalkındırmak, Türkiye'yi güçlendirmektir şiarıyla iş yaptık. Bizim yönetimimizdeki İstanbul'un Türkiye'nin mutlu geleceğinin teminatı olmuştur. Ben de kendimi İstanbul'a mühürlü kabul ediyorum. Hayatımı adadığım mukaddes şehre en üst seviyede hizmet etmeyi Türkiye'ye hizmet etmek olarak kabul ediyorum." şeklinde konuştu.

"İSTANBUL İTTİFAKI" VURGUSU

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Hayatım boyunca bir koltuğa değil sürekli olarak bir misyona aday oldum. Bugün bu misyon Türkiye'nin yeni yönetim anlayışına kavuşmasıdır. Ben hayatımın hiçbir döneminde siyaseti sadece siyasi partilerden ibaret görmedim. Siyasi partiler demokrasi hayatının vazgeçilmez organıdır. Gücünü yerelden alan yönetici olarak siyaseti dönüştürücü eylem olarak anladım. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da yol arkadaşlarım gençler ve kadınlardır, emekliler ve yaşlılardır, engelliler ve keşfedilmeyi bekleyen yaratıcı zihinlerdir.

İstanbul'u hep birlikte kazanmak için bir araya devam etmeliyiz. Aramızdaki tartışmaları bırakıp bu sürece odaklanmalıyız. Partiler ötesi İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım. Muhalefet partilerinin bu şuurla hareket edeceğine yürekten inanıyorum.

Haberin Devamı

 Bu süreçte özellikle CHP'li yol arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Değerli yol arkadaşlarım mayıs 2023 seçiminde yaşadığımız hayal kırıklığı beni çok derinden üzmüştür. Ben bunu birçok vesile ile dile getirdim. Halkımızın da bu seçim mağduriyetinden dolayı özür diledim.

HEDEFİNİ AÇIKLADI

Bu hayal kırıklığının nedenlerinden biri de yenilginin sorumluluğunu üstlenme ve gerçekle yüzleşme konusunda gerekli duyarlılığın gösterilmemesidir. 28 Mayıs gecesinden başlayarak ortaya konan tavır partililerimizi ve seçmenlerimizi anlamak kaygısından çok uzaktır. Benim dünyamda asla umutsuzluğa yer yoktur.

Bu uğurda partimin değişimi ve dönüşümü siyaset hayatımın çok önemli misyonudur. Yürüdüğüm ve ulaşmak istediğim menzil de bu değişim ve dönüşümdür. Sevgili Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarım artık Cumhuriyet Halk Partisi seçim kaybedemez. İkinci parti olmakla övünemez övünmemeli. Cumhuriyet Halk Partisi önderliğinde toplumsal ve siyasal muhalefetin yerel seçimleri kazanması bir zorunluluktur. Bütün örgütümüzün belediye başkanlarıyla, adaylarla birlikte bu değişim ve dönüşüm sürecini en güçlü şekilde tamamlayıp uyum içinde çalışmak zorundadır.

Haberin Devamı

 İSTANBUL'U SAVUNMAK İÇİN YOLA ÇIKIYORUM

İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum. 16 milyona eşit hizmet götürmek için yola çıkıyorum. 2019'da olduğu gibi CHP'li yol arkadaşlarımla, farklı partilere gönül veren İstanbullularla tekrar İstanbul ittifakını kurmaya geliyorum.

"DÖRT KEZ GENEL BAŞKAN'A İLETTİM"

Ekrem İmamoğlu açıklamalarının ardından gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Değişim ve dönüşüm sürecine dair taleplerini dört kez Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettiğini dile getiren İmamoğlu, "Değişim ve dönüşüm sürecinde temennilerim vardır. Bu temennilerimi dört kez sayın Genel Başkanımıza ilettim. Tekrar ifade edeyim bunu. Ben hala Genel Başkanı'n değişim ve dönüşüm sürecinin liderliğini yaparak partimizin tüm kadrolarıyla yenilenmesiyle geleceğe coşkulu şekilde ulaşmasını sağlayıcı bir süreci hazırlaması gerektiğini düşünüyorum. Bu talebimi tekrar ileteyim" diye konuştu.

Haberin Devamı

 "BEN ADAYIM DEMEDİM, YOLA ÇIKIYORUM DEDİM"

 İmamoğlu, "Ben parti süreçlerini iyi bilen bir insanım. Bazı parti içerisinde görevi olan kişilerin kamuoyunda yaptığı açıklamalar ne kadar kritik bir disiplin sorun ise benim de adayım demem sorun teşkil edebilir. Ben adayım demedim, yola çıkıyorum dedim. Tam 7,5 ay kampanya yürüttüm. Şu anda da bir seçim kaybeden olarak bir travmamız var. Ama buradan sıçrama gücümüz de var. Bunu toplumla başarabiliriz. Toplumun gençlerin, kadınların çocukların o bahsettiğiniz voltran diye tarif ettiğiniz pozisyonun daha da karşısındayım." şeklinde konuştu.

"KOLTUK ÜZERİNDEN BİR TARTIŞMANIN PARÇASI OLMAM"

İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Genel Başkanı'ma değişimin zaruri olduğunu söylerken kendimle ilgili hiçbir şart koymadan süreci ifade ettim. Bu süreci koordine edebilirim, en önde koşabilirim dediğimi ve sonra da benim sakın ha genel başkanlık şartım olmaz, olamaz, bunu ifade ettiğimi söyledim. Beni benden dinleyiniz ki makam üzerinden tayinim ve bir tarifim olmamıştır. Koltuk üzerinden bir tartışmanın parçası olmadım, olmam. 2019'da da olmadığımı partim de bilir bunu en yakın bilenlerden birisi kıymetli Genel Başkanımdır. CHP’nin tarihi bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlar göreve hazırdır. Bunlardan birisi, ismi geçtiği için söylüyorum Özgür Özel’dir.