Siyaset İYİ Partili Cihan Paçacı istifa etti
Paylaş
İYİ Partili Cihan Paçacı istifa etti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sözlerinin ardından İYİ Parti'deki görevinden istifa etti. Paçacı, Altılı Masa toplantısının sürdüğü sırada İYİ Parti Binasını terk etti.

Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adaylık sürecine dair, bir gazeteciye verdiği demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu söyleyen İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, İyi Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etti.

Haberin Devamı

Açıklamasında, "Demokrasimize nefes aldıracak bir süreçte büyük emek harcayan, Genel Başkanımızı ve partimizi, aynı zamanda, Altılı Masayı oluşturan Sayın Genel Başkanların iradelerini koruyup kollamak amacıyla İyi Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINA KARŞI ÇIKMIŞTI

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Paçacı, "Şöyle bir şey var; Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var. 6’lı Masa bir deklarasyon yayınlayabilir ve çoklu adayla çıkar, İYİ Parti de kendi adayını çıkarabilir. 2. tura kalanı destekleyin diyebilir." demişti.

Haberin Devamı

CİHAN PAÇACI KİMDİR?

Mustafa Cihan Paçacı 25 Mart 1949, Malatya doğumlu Türk siyasetçidir.

Ankara İktisadi ve Ticarî İlimler Akademisi'ni bitirdi. Şekerbank Genel Müdür Yardımcılığı, Etibank, Halk Bankası, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanlıkları ve Genel Müdürlükleri ile XX. Dönem Elazığ, XXI. ve XXIII. Dönem Ankara Milletvekillikleri yaptı ve iki çocuk babasıdır.

İYİ Parti'ye katıldı. 16 Ağustos 2018 tarihinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından genel sekreter olarak görevlendirildi.