Siyaset Kamer Genç: Gül ve Erdoğan doğruları söylemiyor
Paylaş
Kamer Genç: Gül ve Erdoğan doğruları söylemiyor

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kamuoyu önünde doğruları söylemediğini iddia etti.

CHP Bodrum İlçe Örgütü Danışma Kurulu Toplantısı, dün Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş, CHP Muğla milletvekilleri Tolga Çandar, Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP’li belediye başkanları, İlçe başkanları, kadın kolları, gençlik kolları üyeleri ve partililer katıldı.

Haberin Devamı

’YOKSUL SAYISI 800 BİN ARTTI’

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Yüksel, AK Parti’nin Türkiye’yi yönetemediğini ileri sürdü. Yüksel sunları söyledi:

"Ne ekonomi, ne de dış politikada ülkeyi doğru dürüst yönetebiliyor. Ne de demokrasi konusunda bugüne kadar söylediklerini yerine getiriyorlar. Krizleri yönetemiyorlar. 2008 krizinde de aynı tavrı takınmışlardı. ’Kriz ülkeyi teğet geçecek’ demişlerdi. Bu kez krizin Türkiye’yi teğet bile geçmeyeceğini söylediler. Krizi görmezlikten gelince, acemi çapkın gibi etrafına bakmayınca, Türkiye’nin krizi yaşamayacağını düşünüyorlar. Oysa kriz, Türkiye’de dünyanın birçok ülkesinden çok daha ağır, çok daha derin bir şekilde yaşanıyor ve yaşanacak. Seçim öncesindeki tespitlerimizde, son bir yıl içinde yoksul sayısının 800 bin arttığını belirlemiştik. Dış politikada ise ’sıfır sorun’ diye yola çıkan AKP, bugün neredeyse sorunumuz olmayan komşu ülke bırakmadı. Bu emperyalist ülkelerin buradaki amaçlarıyla ilgili, onların taşeronu haline dönüştürülmüş koca bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti var ortada ne yazık ki. AKP Türkiye’yi batılı güçlerin Ortadoğudaki taleplerini yerine getiren, bir taşeron durumuna getirmiştir."

Haberin Devamı

’GÜL VE ERDOĞAN DOĞRULARI SÖYLEMİYOR’

Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise konuşmasında, seçim sürecinde bir yandan PKK, bir yandan her türlü silahlı örgüt, bir yandan da Tayyip Erdoğan örgütüyle mücadele edip, Tunceli’de seçimleri 2-0 önde bitirdiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kamuoyu önünde doğruları söylemediğini iddia eden Genç, "’Memlekette, muhalefet yok’ diyorlar. Şu parlamento sırasında oturan insanlarda eskiden onur, haysiyet, utanma, edep vardı. ’Hırsızlıkların, soygunun en daniskasını yapıyorsunuz’ diyoruz, kılları kımıldamıyor. Arkadaşlar ne yapalım? Böyle bir insan yapısıyla mücadele etmek mümkün değil" diye konuştu.

"KORUCU AKRABAM YOK"

Akrabalarının Tunceli’de koruculuk yaptığı iddialarını da yalanlayan Kamer Genç , bu konuda şöyle konuştu:

"Geçenlerde bir köylüm geldi. Fakir olduğu için korucu kadrosuna alınmış. Basına ’Kamer Genç’in akrabası’ diye yansımış. Akrabam değil. Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül ne kadar akrabam ise o da o kadar akrabamdır. Onlarla da aynı ülkede yaşıyorum, bu arkadaşla da aynı köyde yaşıyorum. ’Kamer Genç’in akrabaları korucudur’ diye, kamuoyuna yansıtmak istiyorlar. Ama hepsinin hevesini kursağında bırakıyorum, başta Tayyip Erdoğan’ın."

Haberin Devamı

’MECLİSİ ONLARA CEHENNEME ÇEVİRECEĞİZ’

Milletvekilillerinin yemin etmesi konusuna da değinen Kamer Genç şu görüşleri savundu:

"Milletvekilleri göreve başlarken yemin eder. Ancak, ’etmediği taktirde Ne olur?’ diye bir hüküm yok. Uygulanacak cezalar, uyarma, kınama, meclisten geçici uzaklaştırma olarak belirtilmiştir. Meclis başkanı hukuku tanımıyor. Onların şansı, meclisin şimdi tatilde olması. Onlara orayı cehenneme çevireceğiz, bunu bilsinler. Geçen dönem gibi majesteleri muhalefetini bulamayacaklar. İnşallah gönül birliği ile eski CHP olmayacağız. Parlamentoda devletimizin ve milletimizin menfaatine aykırı her olaya karşı, gerekirse orayı onlara cehenneme çevirerek mücadele edeceğiz."

Haberin Devamı

Toplantının 6 saat süren ikinci bölümü, basına kapalı olarak devam etti.