Siyaset Kılıçdaroğlu: Birbirlerine koltuklarını ikram ediyorlar
Paylaş
Kılıçdaroğlu: Birbirlerine koltuklarını ikram ediyorlar

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili Gül ve Erdoğan'ı eleştirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ülkenin sorunu var. Esnafa emekliye bakın işsizlere bakın. Bunları atmışlar bir köşeye (Ben Cumhurbaşkanı olacağım, yok sen olma ben olacağım)" dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Gülnar’ın Büyükeceli beldesinde parti otobüsünden partili gençlere yaptığı konuşmada, Şemdinli’de çeşitli olaylar olduğunu, Suriye’de ise "kan gövdeyi götürdüğünü" söyledi.

Buna rağmen Türkiye’de "Ben mi Cumhurbaşkanı olacağım, sen mi Cumhurbaşkanı olacaksın" şeklinde tartışma yaşandığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye’nin haline bakın onların derdine bakın. İnsan da biraz utanma olur. Böyle bir tablo olabilir mi? Ülkenin sorunu var. Esnafa emekliye bakın işsizlere bakın. Bunları atmışlar bir köşeye ’ben Cumhurbaşkanı olacağım, yok sen olma ben olacağım’. Bu tablo Türkiye’nin geleceğini düşünmeyenlerin tablosudur. Ülkenin sorunu var sen neyi düşünüyorsun. Birbirlerine koltuklarını ikram ediyorlar sanki babalarının tapulu malıymış gibi. Sen o koltuğa oturdun önce o koltuğun hakkını vereceksin, sana oy verenlerin hakkını vereceksin. Emekliler perişan önce onun hakkını vereceksin. Oturmuşsun oraya Cumhurbaşkanlığı hayali kuruyorsun. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturanda Başbakanlık hayalleri kuruyor. Oralar sizin babanızın tapulu malı değildir."
Kılıçdaroğlu, zulmün iktidar olamayacağını ve zulümle iktidarın sürdürülemeyeceğini belirterek, "Sorunları çözeceğiz diye geldiniz memleketi sorunlar yumağına döndürdünüz. Geleceği görmemiz lazım. Türkiye’nin sağduyuya ihtiyacı var. O sağduyunun adresi CHP’dir. Türkiye’nin yeni bir iktidara ihtiyacı var. Halkı düşünen bir iktidara ihtiyacı var. O iktidarın adı CHP’dir" dedi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU: AKKUYU İLE İLGİLİ ÇOK FAZLA BİLİNMEYEN SORUNLAR VAR