Siyaset Kılıçdaroğlu: Yumruklar bizi yıldıramaz
Paylaş
Kılıçdaroğlu: Yumruklar bizi yıldıramaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik yumruklu saldırının hemen ardından çıktığı grup toplantısında, saldırılar karşısında geri adım atmayacaklarını söylerken, seçimlerin ardından yaptığı özeleştiride de 'Henüz kapısını çalmadığımız milyonlarca insan var. Daha çok çalışacağız' dedi

Grup toplantısı öncesi tekme ve yumruklu saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Demokrasi yolu engellerle doludur. İsmet İnönü'ye de taş atıldı. Baskılar bizi yıldıramaz. Öyle birisi yumruk atacak, asla vazgeçmeyeceğiz. Hükümeti sükunete davet ediyorum.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer16496","16496","201404","16496-124494.jpg","1", "0","İşte Kılıçdaroğlu'nun yumruklandığı an...");

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer16488","16488","201404","16488-124364.jpg","1", "0","Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı ve ilk sözleri ...");


Teşekkürüm gençlere. Ankara seçimlerinden sonra şaibe algısı toplumun gündemindeydi. 2 buçuk milyon gencin oy kullanma hakkı vardı. Miting meydanlarında çok sayıda gençle karşılaştık. Bine yakın genci CHP önünde görünce gururlandık.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer16485","16485","201404","16485-124322.jpg","1", "0","Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırı");

Kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Bingöl'den AK Parti'den seçilen bir kadın başkan yardımcısı olmak ister. Söylediği zaman reddederler. Bu cümleleri çok önemli. Gece gündüz 24 saat çalışma yapacağız. Sonra bize dinen ve örfen bize görev yapamacağız söylenecek. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bizim geleneklerimizde kadın çalışamaz diye bir şey yoktur. Makam mevki olunca mı kadın çalışmayacak. Bütün kadınlar bu cümlerden ders çıkarsınlar.

Anadolu Ajansı'nın genel müdürü bile hükümete servis yapıyor. Özel olarak bilgiyi belli bir siyasel partiye vermeye görevli kişi.

Daha şaibeli bir sürecin içine demokrasi sokuldu. 44 ilde elektrikler kesildi. Kediden söz ediyorlar. Kedi trafoya girmiş diyorlar. Şero'yu (CHP'nin kedisinin adı) sordum , yerindeymiş. Seçimler yargı gözetiminde yapılır.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer16489","16489","201404","16489-124377.jpg","1", "0","Saldırganın olay yerinden kaçırılma anı");



ÖZ ELEŞTİRİ

Hükümet değil.Bu seçimler bizim beklentimizi karşıladı mı? Hayır. Geçen seçimlere göre oy oranımız arttı. Gençlerin, dünyanın beklentisi yüksek.. Oy artışımıza sevinemedik. Bizim şikayet etmek gibi, faturayı halka çıkarmak gibi hakkımız yok. Eksiklerimiz için çalışacağız. Demek ki, bir yerlerde bir şeyler eksik. Ya bizden, ya da söylemlerimizden. Beklentilerimiz yüksekti neden?

Bir siyasal parti düşünün 4 bakanı yolsuzluk iddiaları yüzünden istifa etmiş. Bir başbakanın oğlunun evinden milyonlar çıkıyor, sıfırlanmak isteniyor paralar. O yüzden beklentilerimiz yüksekti. Vicdan çok önemli bir kavramdır.

Vicdan kul hakkı yiyenlere kapı aralamamaktır. Devletler kanunla değil ahlakla yönetilir. Sokrates söylüyor. Szin en hayırlınız, en ahlaklı olanıdır. Sevgili Peygamberimiz söylüyor. Biz yolsuzlukları gündemde tutmazsak kim gündeme getirecek. Havuz medyasından bahsetmiyorum. Kalemini kiralayandan hayır gelmez. Bize görmeyin dedikleri yolsuzları yine söyleyeyim. Bir bakan 28 seferde 52 milyon dolar alıyor.

Biz bunları sormayacak mıyız? Dini imanı ağızlarından düşürmeyen, başbakanlık koltuğunda oturan zat var. Bir bakanı koruyor. Kuran-ı Kerim ile dalga geçip, bakara makara diyen bakanı koruyor.

Dini inancınızla dalga geçen adamla vicdan muhasebesi yaptınız mı? Böyle bir lafı CHP ilçe başkanı söyleseydi yer yerinden oynardı. Niye böyle bir suskunluk var. Havuz medyasına soruyorum. Diyorlarki abdestimizden şüphemiz yok. Her şeyinizden şüphem var.

Önümüzdeki ay bütün MYK, il başkanlarını toplayacağız. Bütün bunları sorgulamak zorundayız. Emekli hayatından memnun oluncaya kadar çalışacağız. Üstünlerin hukukunun değil, hukukun üstünlüğü için çalışacağız.

Bu seçimden neyi çıkardınız? Çalışacaksınız, çalışacağız. Şu gerçek ortaya çıktı. Henüz kapısını çalmadığımız milyonlarca insan var. Demek ki daha çok çalışacağız

MISIR'A ÇAĞRI: SİYASİ İDAMLARI YAPMAYIN


(Mısır'da 500'den fazla İhvancıya idam kararı çıkmasıyla ilgili) Mısır'da idamla barışı sağlayamazsınız. Mısır yöneticilerine CHP Genel Başkanı olarak "siyasi idamları yapmayın" çağrısında bulunuyoruz.

Suriye politikası konusunda önemli bir tablo çıktı karşımıza. Öteden beri Suriye konusundaki politikayı eleştirdik. Siz Baasçısınız, Esad'ı destekliyorsunuz dediler. Oysa biz kan akmasını istemiyoruz. Gelinen noktada önemli bir gelişme oldu.

BÜYÜKELÇİ: REYHANLI'YI EL KAİDE YAPTI

27 Mart'ta AGİT'in bir toplantısı. TC Büyükelçisi şöyle şsöylüyor: Reyhanlı'da 52 kişinin ölümüne ve 146 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıları EL Kaide unsurları yaptı. Başbakanlık koltuğunda oturan zat CHP'ye suçu yüklemişti. Allah aşkına bu nedir? Uluslararası tutanaklara geçti büyükelçinin sözleri. Dış politikada yalan söylemek mümkün mü? Neredeyse bombayı bizim koyduğumuzu söyleyecekti başbakan.

DIŞİŞLERİ'NDEKİ 'SURİYE' TAPESİ

İlk dinlediğimde bunun doğru olamayacağını düşündüm. Arkadaşlarım da böyle söyleyince bunu kullanmadık. Ama Dışişleri açıklayınca şaşırdık. Şu soruyu kendinize sorun. Devletin mahremiyeti kalmadı dediğiniz zaman bu konuşmalar nasıl yapılıyor? Kendi askerini öldürteceksin sonra da Suriyeliler öldürdü diyi oraya asker göndereceksin. Cumhurbaşkanı 'Bu dinlemeler içeriden yapıldı' deyince daha da vahim oluyor.

Yine biz çalışacağız. Sağır kulaklar duyana, uyuyan vicdanlar uyanana kadar. Onurlu duruşumuzu asla değiştirmeyeceğiz. Çocuklarımız bizden güzel, özgürce yaşayabilecekleri bir Türkiye bekliyor. Yasaklardan arınmış bir Türkiye bekliyor. Daha çok çalışacağız: