Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan benzin zammına tepki
Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan benzin zammına tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu akaryakıta son yapılan zamları eleştirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret ederken gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yumurta yağmuruna tutulan AK Partili Burhan Kuzu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu, “Üniversitelerde her türlü düşünce özgürlüğü var.

BENZİN 4 LİRAYI AŞTI

Ama bunun şiddete dönüşmemesi lazım. Ortada bir şiddet yok ama yumurta atılması şık değil. Keşke daha sağlıklı bir tartışma ortamı olabilseydi” dedi.

Kılıçdaroğlu gazetecilerin akaryakıt zammı konusundaki sorularına ise, “Mazotta dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyoruz. Aslında AKP şöyle bir yol bulabilir.

Tüm vergi dairelerini kapatabilir. Benzin istasyonu bir vergi dairesine dönüşmüş durumda. Yurttaşların da bunu dikkate alması lazım.

Neden nünyanın pahalı benzinini araba kullananlara fatura ediyor? Neden dünyanın en pahalı mazotunu köylüye çiftçiye fatura ediyor? Bunu arkadaşlarımızın yakından değerlendirmesi gerekiyor. Özellikle seçim sırasında sandığına giderken” diye konuştu.

Elif DEMİRCİ/İZMİR (DHA)

Haberin Devamı