Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar
Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samanyolu TV'de önemli açıklamalar yapıyor

TRT adaletsiz. AKP'ye saatlerce ayırıyor. Muhalefete çok kısa.
Gezi'de ölenlere başsağlığı dilemedi. Berkin ekmek almaya gitti, öldü. Annesine ben daha hızlı giderim dedi, öldü.
Annesine ne acı sözler söyledi. Berkin'i terörist ilan etti. Diktatörlerin baskı kurarlar, kendi medyaları olur.
Burak Can bizim çocuğumuz. Elektrikler kesiliyor. Devletin yapması gereken o çocuğun katilini bulmaktır. Berkin'in ailesine baş sağlığı diledim. Bakmam CHP'li mi diye?
Tunceli'de miting yaptım. Hem Berkin'den, hem Burak Can'dan, hem de şehit polis Ahmet'ten bahsettim. Biz insanız. Ayrım yapmamız lazım. Birisini kutuplaştırıyor. Bunlar yanlış.
Halk huzur istiyor. Halk iş istiyor. Bir ülkede halk zenginleşecek. İktidar değil. Bakanlar, çocukları değil. Oğlunu arıyor, ne kadar para kaldı evde diyor. 30 milyon avro babacığım diyor.
Aklanma yeri değil mahkemedir. Hırsız diyor ki, karakola gitmeyelim, sandığa gidelim.
Yarın Almanya cumhurbaşkanı gelecek. Cumhurbaşkanı olmadan önce bir arkadaşından düşük faizle kredi aldı, istifa etti. Dava açıldı, aklandı. Savcı yine dava açtı, aklandı.
Bir başbakanın evinde 30 milyon avro var. Faizden dolayı dersen tamam. Evinde neden bu kadar para tutuyorsun? Demek ki haram.
Yolsuzluğa karşı olan partiler var.
O savcıyı görevden alıyor.
Öte yandan Efkan Ala. Militan. Savcı geldi diyor emniyet müdürü. O kağıdı yırt at. Savcıyı içeri at diyor. Bunların hepsinin kaydı var. Tek inkar eden Erdoğan.

BAŞBUĞ VE YILDIRIM'IN DURUMU

Sunucu: "Ali Fuat Yılmazer, İlker Başbuğ ve Aziz Yıldırım'ın tutuklanmasını Erdoğan istedi" dedi. Ne diyorsunuz?
Kılıçdaroğlu: Demiştir. Tutuklanmasını istemiyorsan o zaman ortya çıkardı.
Sunucu: Çocuklara müfettişler soruyor, burada siyaset yapılıyor mu diye?
Kılıçdaroğlu: O müfettişler bana gelsin. Adı hırsıza çıkmış adbaşbakan olmaz. Mal varlığını niye açıklamıyorsun.
Biz ülkeyi yönetiriz. Her şeye müdahale ederek değil. Kolaydır. Her kurum görevini yaparsa, hükümet bir şey yapmaz. Herkesin inancına saygı gösteririz.

BAĞIŞ'IN YAPTIĞINI CHP YAPSAYDI!

Dün akşamki ses kayıtlarını ben de dinledim. Kuran-ı Kerim ile dalga geçildi. "Ben her Cuma, Google'dan bakıp Twitter'da ayet yazıyorum. " diyor. Bunu CHP'li yapsaydı, Erdoğan ortalığı yıkardı. Sen nereye koyacaksın bu Egemen Bağış'ı. Cami önünde miting mi yapılır?
Erdoğan'ın yurt dışına kaçmaktan başka ihtimali yok. Kaçsa da yakalayıp yargılatacağız.
Adalet bakanına "Onun mahkum olması lazım diyor."
İhale. Bana dilekçe ver diyor, ben o ihaleyi iptal edeyim.
Bunun adı ihaleye fesat karıştırmaktır. Bunu da inkar etmiyor.
Ama yapıyor.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer15970","15970","201403","15970-117843.jpg","1", "0","Kılıçdaroğlu:''Bu Egemen Bağış'ı ne yapacaksın?...''");

Ha efendim, ben seçimde oy alacağım, aklanacağım. Hayır efendim. Mahkemelerdir aklanma yeri.
Sayın Gül'ün cumhurbaşkanı olarak iyi bir performans gösterdiğini düşünmüyorum. Parlamentoya gönderebilirdi, yapmadı. Büyük bir prestji kaybı. Cumhurbaşkanlığı makamı derin bir yara aldı.
Ben başka birinin cumhurbaşkanı olmasını isterim. Herkesi kucaklayan.
Parti kimliği olan birinin cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması, güvensizlik ortaya çıkarıyor.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer15971","15971","201403","15971-117856.jpg","1", "0","Kılıçdaroğlu'ndan önemli Gül açıklaması");

Özel Kalem müdürlüğü aşağı yukarı bütün sırlara sahiptir. Nijerya'ya silah gönderiliyor. Türkiye'nin karanlık işlerde, Suriye'de, Mısır'da ne işi var? Bu ülkelerle niye kavga ediyoruz. Hani Esad'ın 1 aylık vakti vardı.
Reyhanlı'da, Cilvegözü'nde biz fatura ödedik. O insanlarkın dramı ayrı bir şey. Böbreğini satan insanlar bile var. Bu manzaranın ortaya çıkmasında, başbakanlık koltuğunda oturan zattır.
İki tane tırı bile kamuoyu gündemine getiriyorsan demek ülkeyi yönetimiyorsun.
Erdoğan, Yasın El Kadı'ya kefil olmuştu. Bilal ile ilişkisi ne? Devlet bunları bilir. Hiç bir şey gizli kalmaz.
Bu ülkenin soyulduğunu bu ülke öğrenecek. Mısır ile niye kavga ettik. El Ezer şeyhine çok ağır küfürler etti. Büyük bir kırılma yaşanmıştır. Bakın onlar büyükelçi göndermedi hala. Biz gönderdik kabul etmediler.
Seçimlerden önce Türkiye'yi savaşa sokabilir. Bu ülkenin Genelkurmay başkanını uyarıyorum. Herkesin çok dikkatli olması lazım. Bazı duyumlar üzerine bunu söylüyorum.
Sunucu: CHP, MHP ve BDP ile ittifak mı yaptı?
Kılıçdaroğlu: Aklına ne gelirse söylüyor. Promtera ne yazılırsa okuyor. MHP rakibimiz, BDP'ye saygı duyarız. BDP'ye de söyledik. Onların provokasyonuna gelmeyin dedik. Her şeyi göze alan bir kişi.Daha düne kadar senin nefes alışını bile takip ediyoruz diyordu. Türkiye'yi istihbarat devletine dönüştürdü. Kendisini beğenmeyen herkesi terörist ilan ediyor. Ayakkabı kutusunu gösterdi diye, ya bir ülkenin başbakanı ayakkabı kutusundan korkar mı? Kadın ayakkabı kutusun gösterdi diye niye rahatsız oluyorsun?Sunucu: Dinlemeleri onlar yapıyor dediniz, onlar ise paralel yapı yapıyor diyor...Kılıçdaroğlu: Paralel devlet var zaten, başında da Erdoğan var. Altında 4 bakan, altında genel müdürler...