Siyaset Kılıçdaroğlu'nun 16'lı masa çıkışı sonrası Tanju Özcan'dan dikkat çeken açıklama
Paylaş
Kılıçdaroğlu'nun 16'lı masa çıkışı sonrası Tanju Özcan'dan dikkat çeken açıklama

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı 16'lı masa çıkışı sonrası Tanju Özcan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Dün partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dikkat çeken bir çıkış yaptı. CHP'de değişimin konuşulduğu bugünlerde Kılıçdaroğlu, 'Açık ve net söylüyorum. Değil 6'lı masa, gerekirse 16'lı masa kuracağım' dedi. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul ile ilgili vurgusu da dikkat çekti.

Haberin Devamı

Peki bu açıklamalara şimdiye kadar nasıl tepki geldi? CHP'den bir değerlendirme var mı? Detayları CNN Türk muhabiri Melike Görür aktardı.

Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçimden sonra ikinci kez grup kürsüsündeydi ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, son günlerde sık sık değişim vurgusu yapan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile birlikte grup salonuna geldi. Ve yeni Grup Başkanvekili Burcu Köksal, Kılıçdaroğlu'nu 'milyonların umudu' diye kürsüye çağırdı. CHP lideri kendisine en çok eleştirilerde bulunulan konu şuydu; Üç partiye milletvekili kontenjanı verilmesi yönünde. Kılıçdaroğlu bu eleştiriler devam ederken yine ittifak mesajı verdi; 'Değil 6'lı masa, 16'lı masayı kuracağım' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"BİR DAHA HESAPLAMASINI TAVSİYE EDİYORUM"

Kılıçdaroğlu'nun o açıklamasına CHP'den herhangi bir açıklama gelmedi ancak CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Özcan, "Bugün grup toplantısında Sayın Genel Başkanımız “Gerekirse 6’lı masa yerine 16’lı masa kurarız” dedi. Bu konuşmadan sonra şöyle kaba bir hesap yaptım. Biz 6’lı masada bulunan kendimiz ve İYİ Parti hariç, oylarının toplamının %1 bile ettiğine emin olmadığım 4 partiye 35 Milletvekili verdik. Masa 16’ya çıkarsa; 35 bölü 4, çarpı 16, eşittir 140 Milletvekili vermemiz gerekecek. Sayın Genel Başkan hesap uzmanı ama ben 16’lı masanın siyasi maliyetini bir daha hesaplamasını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

GENEL MERKEZ'DE İL BAŞKANLARINA 'ÇALIŞIN' TALİMATI

Aslında dikkat çeken açıklamalarının ardından bugün de CHP lideri 81 il başkanıyla bir araya gelecek. Toplantı bugün saatler 12.00'yi gösterdiğinde CHP Genel Merkezi'nde olacak. Kılıçdaroğlu'nun il il oy oranlarını masaya götürmesi bekleniyor ve az oy alınan yerler için talimat verecek, il başkanlarına 'çalışın' talimatında bulunacak.

Öte yandan 'değişim' çağrıları ve tüzük değişiklğiyle ilgili konular da bugünkü il başkanları toplantısında gündeme gelecek.