Siyaset KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih yazmıştır
Paylaş
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih yazmıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM kürsüsündeki KKTC açıklamasının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar CNN TÜRK ekranlarında Türkiye'ye teşekkür etti ve 'Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih yazmıştır' ifadelerini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan CNN TÜRK'te açıklamalarda bulundu. Tatar'ın açıklamaları şöyle: Türkiye ile iş birliğimiz çok önemli. Türkiye'nin bize böyle açık destek vermesi bizim için fevkalade önemli. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün bir tarih yazmıştır. Erdoğan ilk defa böyle bir toplantıda böyle bir çağrı yapmıştır. Bu tarihi bir adımdır. Bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Haberin Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyayı bir an önce KKTC'yi tanımaya davet ediyorum Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurul Salonu'nda BM'nin 77'nci Genel Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kıbrıs Türk halkının egemen eşitlik hakkının tescil edilmesi Ada’daki çözümün anahtarıdır” ifadelerini kullanarak, KKTC’nin bağımsızlığının tanınmasının sorunun çözümü için tek yol olduğunu vurguladı.

ERDOĞAN'DAN DÜNYAYA KKTC ÇAĞRISI

Türkiye ve KKTC’nin Ada’daki meselelerde hep yapıcı ve iyi niyetli çaba gösterdiğini belirten Erdoğan, “Türkiye olarak Ege Denizi’nde ve Doğu Akdeniz’deki tüm meselelerin iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde ve uluslararası hukuka uygun olarak çözülmesini istiyoruz. Bölgede, ülkemizde asla denk olmayan siyasi ve askeri seviyesine rağmen güç gösterisi peşinde koşanlar kendilerini komik duruma düşürmektedir. Doğu Akdeniz’de barış ve istikrarın sürmesi, tüm tarafların hak ve hukukuna saygı gösterilmesine bağlıdır. Yunanistan’dan gerginlik ve tahrik siyasetini bir kenara bırakarak iş birliği ve dayanışma çağrılarımıza kulak vermesini bekliyoruz. Daha önce önerdiğimiz Doğu Akdeniz Konferansı’nın bu amaca hizmet edeceğini düşünüyoruz. Muhataplarımızın şimdiye kadar bu konuda en ufak bir adım dahi atamaması kimin barış ve diyalogdan, kimin de gerilimden yana olduğunu göstermektedir. Türkiye, Ege ve Doğu Akdeniz’deki haklarını sonuna kadar savunurken, kendi siyasi hesapları uğruna gerginlik stratejisi izleyenlerin oyunlarına da asla gelmeyecektir. Kıbrıs meselesinde de adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşılabilmesi için KKTC ile birlikte hep iyi niyetli ve yapıcı çaba sergiledik. Esasen gerçekleri görmek isteyen herkes, Ada’da iki ayrı devlet, iki ayrı halk olduğunu bilmektedir. Kıbrıs Türk halkının egemen eşitlik ve eşit uluslararası haklarının tescil edilmesi, Ada’daki çözümün anahtarıdır. Uluslararası toplumu, BM prensipleriyle çelişir şekilde ambargolarla dünyadan koparılmaya çalışılan Kıbrıs Türklerine zulme son vermeye, bir an önce KKTC’yi resmen tanımaya davet ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı