Siyaset 'Köstebek bakan' açıklanıyor
Paylaş
'Köstebek bakan' açıklanıyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, uzun süredir gündemde olan 'Deniz Feneri'ndeki köstebek bakan' iddiasına bugün açıklık kazandıracak

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Almanya Federal Meclis milletvekillerinden oluşan Alman-Türk Dostluk Grubu Başkanı Claudia Roth ve beraberindeki heyeti TBMM’deki makamında kabul etti. Edinilen bilgiye görüşmede Roth, "Deniz Feneri’ndeki köstebek bakan kim?" diye sordu. Kılıçdaroğlu da "Yarın grup toplantısında açıklayacağım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki makamında, Almanya Federal Meclis milletvekillerinden oluşan Alman-Türk Dostluk Grubu Başkanı Claudia Roth ve milletvekilleri Johannes Kahrs, Sevim Dağdelen, Stefanie Vogelsang, Karin Evers-Meyer, Serkan Tören ve Mehmet Kılıç’ı kabul etti.

Haberin Devamı

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Roth ve beraberindekiler, hem iç siyaset hem de dış siyaset ile ilgili soru sordular. Suriye, İsrail ile ilişkileri soran konuk heyet, nükleer enerji ile ilgili de soru yönelttiler.

DENİZ FENERİ’Nİ SORDULAR

Edinilen bilgiye görüşmede Roth, "Deniz Feneri’ndeki köstebek bakan kim?" diye sordu. Kılıçdaroğlu da "Yarın grup toplantısında açıklayacağım" dedi. Roth, Deniz Feneri’nin Almanya’daki durumunu örnek gösterdi ve "Türkiye’de bunun arkası gelmedi" dedi. Kılıçdaroğlu da, "Köstebek var, o konuda yarın bir açıklamada bulunacağım" dedi.

-"BUNUN VEBALİ SİZE DE AİT"-

Edinilen bilgiye göre tutuklu gazetecilerin durumunu soran Roth, "Ahmet Şık ve Nedim Şener’i ziyaret etmek istedik, izin vermediler. Üzüntü duyuyorum" dedi. Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu da tutuklu gazetecilerin durumuna dikkat çekerek, "Basın ve medyanın durumunu ortaya çıkarabilirsiniz" dedi.

Haberin Devamı

Roth’un, yargının bağımsızlığı konusuna işaret ederek, "Bir oyun topuna mı dönüştü" dediği ve tutuklu gazetecilerin durumunun kaygı verici olduğunu söylediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı da "Bunlar birer sembol. 70’e yakın gazeteci var.

Yargının siyasallaşmasının vebali AB’ye de ait. Referandum sürecinde bunu dile getirdik, AB bunu duymadı, referandumu destekledi. Bunun vebali size de aittir" dedi.

-YENİ ANAYASAYI SORDULAR-

Edinilen bilgiye göre heyette yer alan bir parlamenter, "Yeni anayasa değişikliği var, CHP’nin duruşu nedir?" diye sordu.

Konuk heyette yer alan bir parlamenter de, "Hükümet Kürt sorunu nedeniyle muhataplarıyla görüşünce vatanseverlik oluyor, ancak muhalefet görüştüğünde vatan haini oluyor" dedi.

Konuk heyet görüşmede 19 aydır tutuklu kalan iki öğrencinin durumunu da dile getirdi.

Edinilen bilgiye göre Roth, "Kürt sorunu, terör sorunu nasıl çözümlenecek?" diye sordu.