Siyaset Kurtulmuş: O görüntü içimin yağlarını eritiyor
Paylaş
Kurtulmuş: O görüntü içimin yağlarını eritiyor

Numan Kurtulmuş, YAŞ toplantılarında Başbakan Erdoğan'ın başta oturmaya başlamasını, bir sivilleşme görüntüsü olarak niteledi

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantılarında Başbakan Erdoğan'ın başta oturmaya başlamasını, bir sivilleşme görüntüsü olarak niteleyerek "Ama yalnızca sivilleşme yeterli değil, demokratikleşmenin de sağlanması lazım" dedi.

Haberin Devamı

Ankara Bi Çatı Restorant’ta, internet üzerinden HAS Parti’ye üye olan 500 kişinin davet edildiği "Üyelerle Buluşma Toplantısı" gerçekleştirildi.

Yeni partililerle kahvaltılı toplantı düzenleyen Kurtulmuş, üye buluşmalarının değişik bölgelerde süreceğini söyledi. İnternet sitesi üzerinden HAS Parti’ye üye olanların sayısı tüm Türkiye’de 30 bini bulduğu bildirildi. Yeni üyelerle Ankara’daki bu ilk buluşmanın ardından, önümüzdeki günlerden itibaren değişik illerde de yine internet üzerinden parti üyesi olanlarla toplantılar gerçekleştirilecek.

Bugünkü üye buluşmasında konuşan Kurtulmuş, YAŞ toplantılarındaki görüntü değişiminin sivilleşmenin göstergesi olduğunu belirtti.
Kurtulmuş, "YAŞ’ın başında sayın başbakanın oturması benim de içimin yağlarını eritiyor, çok memnunum. Bu bir sivilleşme görüntüsüdür. Ama yalnızca sivilleşme yeterli değil, demokratikleşmenin de sağlanması lazım. Kurumlar halka açıldığı gibi siyasi partiler de halka açılmalıdır" dedi.

Haberin Devamı

-"İSRAİL, TEOLOJİSİ GEREĞİ ASLA ÖZÜR DİLEMEZ"

Türkiye-İsrail ilişkilerinin gündemin en sıcak maddesi olduğunu söyleyen Kurtulmuş, son Mavi Marmara katliamı ile birlikte artık üstü kapatılamaz bir noktaya geldiğini belirtti.

Kurtulmuş, İsrail’in özür dilemesi konusunda, "İsrail, teolojisi gereği asla özür dilemez. Bugüne dek yüzlerce kez BM, AB ve Arap Birliği İsrail’i kınadı. Umurunda bile olmadı. İsrail’i durduracak tek şey, diplomatik bir blok oluşturmaktır. Ama bu noktada hükümet geç kalmıştır" ifadesini kullandı.
"Mavi Marmara’daki saldırganlık sadece bir yardım gemisine, ya da yardım konvoyuna yapılan bir operasyon değil, doğrudan doğruya Türkiye devletine karşı yapılmış bir saldırıdır" diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Eğer o gün Türkiye bizim söylediğimiz 6 maddelik eylem planını uygulamaya koymuş olsaydı, bugün BM raporunun sonucu ne olursa olsun Türkiye-İsrail ilişkileri bu noktada olmaz ve İsrail bu kadar cesur hareket edemezdi. One Minute’ten itibaren Türkiye, İsrail’in eline üç önemli koz verdi. Bunlardan birisi Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nda (UAEK) 2009 yılında İsrail’in nükleer kapasitesi var mı? oturumunda Türkiye çekimser kalmıştır. Aradan bu kadar süre geçtikten sonra o gün çekimser kalan aynı hükümet, (UAEK’e gideceğiz ve İsrail’in nükleer silahlarının olduğunu BM’ye taşıyacağız) diyor. Üsküdar’da sabah oldu."

Haberin Devamı

Türkiye’nin onayıyla İsrail’in OECD’ye girdiğini de belirten Kurtulmuş, OECD üyeliğinin İsrail için çok önemli olduğunu söyledi. Kurtulmuş, "Çünkü, 1967 yılından bu yana İsrail hükümetinin kazandığı en önemli diplomatik başarıdır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, heronlarla ilgili yaptığı açıklamayı anımsatan Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan’ın bu konuda söylemlerine destek verdiğini söyledi.

Kurtulmuş, Türkiye’de heronların yerlisinin, 2-3 kat daha ucuza, teknik kapasite olarak da çok daha kuvvetli ve donanımlısının imal edildiğini belirterek, "Hangi akla hizmet, milyonlarca dolar parayı çuvalla İsrail’e veriyorsunuz. Ve ondan sonra da, (İsrail bizim heronlarımızı kaldırmıyor) diyorsunuz. Öyle anlaşılıyor ki, İsrail’den alınan 10 herondan hiçbir tanesi çalışmıyor. Çalışsaydı Aktütün’deki katliam ortaya çıkmazdı."

Haberin Devamı

-FÜZE KALKANI PROJESİ-

Türkiye’nin İsrail’in NATO üyeliği için hassas olması gerektiğini ifade eden Numan kurtulmuş, "OECD’deki yanlışlığına burada düşerse, İsrail’in NATO üyeliğinin önü açılırsa, bir daha önünde bir koz kalmayacak" dedi.

Malatya’ya kurulması kararlaştırılan füze kalkanının, yakın gelecekteki çok önemli bölgesel ve küresel hesaplar çerçevesinde oluşturulduğunu belirten Kurtulmuş, "Bu kalkan, küresel ve bölgesel savaş oyunlarının çok önemli bir alt yapısıdır. Bu kalkan kimi kimden koruyacak? Türkiye’nin bölgede korunması gereken bir komşusu mu var? Gayet açık ki bu kalkan İsrail’i korumak için ve bölgesel savaş hesapları için kuruluyor. Çocuklarımız ve gelecek nesiller artık büyük risk altındadır" görüşünü savundu.

"Kürt Sorunu Türkiye’nin en önemli sorunudur" diyen Numan Kurtulmuş, bu meseleyle ilgili her şeyin söylendiğini belirtti. Bu işin çözümü noktasında tarafların samimi bir çözüm projesi ve perspektifi oluşturması gerektiğine vurgu yapan Kurtulmuş, "Kürt sorununun çözümü ne dağdadır, ne sokaktadır, ne Genelkurmay karargahındadır. Kürt sorununun çözüm yeri siyasettir, parlamentodur" dedi.

Haberin Devamı

Üye buluşmasında yeni HAS Partililer, Kurtulmuş’a çok sayıda soru da sordu. Soruların yelpazesi futboldaki şike olayından siyasete, Ortadoğu’daki gelişmelerden parti çalışmalarına kadar genişledi. Şikeye ilişkin bir partilinin sorusuna yanıt veren Kurtulmuş, "Şike bugünün meselesi değil. Ben de bir Fenerbahçeli olarak bu işi anlayamadım. Fenerbahçe suçluysa niye küme düşürülmedi? Suçlu değilse niye Avrupa kupalarından men edildi? ’Suçlu değilsin, ama suçlusun’ dediler" diye konuştu.

Bu arada Numan Kurtulmuş, partiye yeni katılanlara Has Parti rozeti taktı.