Siyaset Meclis'te 28. dönem başladı, vekiller yemin etti
Paylaş
Meclis'te 28. dönem başladı, vekiller yemin etti

En yaşlı üye sıfatıyla MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Geçici Meclis Başkanlığı yaptığı Genel Kurul’da milletvekilleri yemin etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, töreni bir süre locadan izledi. Yemin töreni 10.5 saat sürdü​​​​​​​. Törende dikkat çeken anlar da yaşandı

14 Mayıs’ta düzenlenen seçimlerin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 28’inci yasama dönemi dün başladı. Meclis’in en yaşlı üyesi olarak geçici TBMM Başkanlığı’nı Mustafa Şentop’tan devralan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yönettiği oturumda milletvekili yemin töreni yapıldı. Genel Kurul’daki törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da katıldı. Erdoğan’ın locaya girişi sırasında CHP ve HDP’li vekiller ile Kılıçdaroğlu ayağa kalkmadı. İYİ Parti lideri Meral Akşener ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise törene katılmadı.

Haberin Devamı
Milletvekillerinin yemin işlemi tamamlandı

GEÇİCİ BAŞKAN BAHÇELİ

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde TBMM’ye girmeye hak kazanan 600 milletvekili arasında en yaşlısı olan MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis’in geçici başkanı oldu. Bahçeli, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’tan dün görevi devraldı. Bahçeli daha sonra TBMM’deki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Ardından da milletvekili yemin törenini takip etmek üzere TBMM’ye gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı resmi törenle karşıladı.

MİLLETVEKİLİ YEMİNİ

Töreni büyükelçiler, yabancı misyon şefleri, üst düzey yargı mensupları ve bürokratlar da locadan izledi. Milletvekilleri “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet’e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim” diyerek yemin etti.

Haberin Devamı

İLK YEMİN BAHÇELİ'DEN

28. Yasama Dönemi için ilk milletvekili yeminini TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli etti.

ERDOĞAN LOCADA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, milletvekili yemin törenini locadan izledi. Erdoğan, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, en yaşlı ikinci üye sıfatıyla geçici Meclis Başkan Vekili AK Parti İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu ile oturdu. Töreni bir süre izledikten sonra Meclis’ten ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi.

KILIÇDAROĞLU İZLEDİ

Yemin törenini izleyenler arasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da vardı.

BAKAN KOLTUKLARI BOŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni Kabine’yi açıkladığı gün görevleri son bulacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinin bakanları locada da Genel Kurul’daki yerlerinde de yoktu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve 15 bakan milletvekili seçildikleri için yeni bakanlar atanıncaya kadar Genel Kurul’a katılmayacak. Milletvekili seçilen eski bakanlar ile bugün açıklanması beklenen yeni kabinenin üyelerinin ise yarın veya çarşamba günü yemin etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

KARDEŞE ALKIŞI ERDOĞAN DA DİKKATLE İZLEDİ

Yemin törenine yakasında babası Alparslan Türkeş’in fotoğrafının olduğu rozet ile katılan İYİ Partili Ayyüce Türkeş’i alkışlayanlar arasında ağabeyi AK Parti Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş de yer aldı. Erdoğan’ın da bu tabloyu dikkatle izlediği görüldü.

ERDOĞAN'IN YEMİN TÖRENİNE 20 ÜLKEDEN LİDER GELECEK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yemin ederek göreve başlayacak. Törene aralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Cezayir, Macaristan, Ruanda’nın da olduğu 20’ye yakın ülkenin devlet ve hükümet başkanının katılması bekleniyor. Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın da törene katılacaklar arasında olduğu öğrenildi. İran; birinci cumhurbaşkanı yardımcısı, Rusya ise meclis başkanı düzeyinde temsil edilecek.

Haberin Devamı