Siyaset MHP'li Yalçın: Taze bakanlar laf yetiştirme yarışında
Paylaş
MHP'li Yalçın: Taze bakanlar laf yetiştirme yarışında

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "İktidarın taze bakanlarının, hükümetin acizliğini dile getiren Devlet Bahçeli'ye laf yetiştirme yarışına gireceklerine terörle müzakere yerine, mücadele etme kararlılığını göstermeleri gerektiğini" bildirdi.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin uzun yıllardır boğuştuğu sorunların başında terörün geldiğini, terör eylemleri yüzünden binlerce vatan evladının şehit olduğunu, bu konuda ağır bedeller ödendiğini belirtti.

Haberin Devamı

Terörle mücadele konusunda gelinen noktanın "12 Eylül öncesinden daha endişe verici" olduğunu ileri süren Yalçın, şunları kaydetti:
"Son 9 yılda AKP iktidarının ’açılım’ adı altındaki teslimiyetçi, gafil ve beceriksiz politikaları yüzünden bölücü terör palazlanmış, şımarmış, güç kazanmıştır. Teröristler etkin oldukları bölgelerde halkı sindirmiş, vatandaşlar devletin güven veren elini tutamayacak hale getirilmiştir. Sokaklar kan gölüne çevrilmiştir. İktidarın taze bakanları, bu gerçeği saklama adına, hükümetin acizliğini dile getiren Sayın Devlet Bahçeli’ye laf yetiştirme yarışına gireceklerine terörle müzakere yerine, mücadele etme kararlılığını göstermelidirler. Terörle mücadelenin, en güçlü ülkelerin bile içinden çıkamadığı girift bir konu olduğu doğrudur. Çünkü arkasında küresel güçlerin oyuncak arayan eli, uluslararası sermayedarların paraları, emperyalizmin tükenmeyen iştahı vardır. Buna rağmen terörü bitirmek imkansız değildir. Terörü yok etmek amacıyla yola çıkılırken gerekli olan birinci şart, milli ve kararlı bir hükümettir."

Haberin Devamı

Terörle mücadelenin sosyo kültürel, siyasi, ekonomik ve askeri boyutları olduğunu ifade eden Yalçın, terörle mücadele konusunda herhangi bir projenin hayata geçirilmesi için öncelikle terör örgütünün silahlarını bırakıp devlet güçlerine teslim olmasının şart olduğunu vurguladı.
Terörle mücadelede öncelikle terör örgütünün vatandaşlar arasında estirdiği korku atmosferinin ortadan kaldırılması gerektiğine işaret eden Yalçın, bölge halkının rahatlatılması için bir gönül seferberliği başlatılması gerektiğini kaydetti.

Terörle mücadelede eğitimin de önemine değinen Yalçın, şöyle devam etti:
"Meselenin, eğitim ve kültür politikaları çerçevesinde ele alınması da önemlidir. Biliyoruz ki halk devletine güvenmek, doğal olarak huzur içinde hayatını sürdürmek, çocuklarını okutup iş güç sahibi yapmak istemektedir. O bakımdan devletin, yılların ihmallerini telafi etmesi gerekmektedir. Bin yıllık kardeşliğin izlerinin silinmemesinin yolu, modern ve kaliteli eğitimden geçmektedir. Devletine küsen milyonları, terörün sindirdiği kitleleri yeniden kazanmanın yolu, silahtan değil, kalemden ve gönüllere yazılan kelamdan geçmektedir. Ülkede eğitim ve öğretim başlı başına çarpık uygulamalarla dolu bir alan olduğu için, bu konu bütünüyle yeniden ele alınmalıdır. Eğitim ve öğretim alanında seferberlik başlatılmalıdır. Uzmanlardan oluşan bir ekibin hazırlayacağı eğitim reformu projesiyle geri kalmış ve ihmal edilmiş bölgelerden başlayarak eğitim ve öğretim sistemimiz düzene sokulmalıdır."

Haberin Devamı

Anayasada bölücülere taviz veren değil, devlet hakimiyetini güçlendiren değişikliklerin yapılması gerektiğini bildiren Yalçın, siyasi çözümün bir diğer ayağı olan uluslararası boyutta ise ’Uluslararası camia ne der?’ düşüncesi ile hareket edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Terörle mücadelenin ekonomik ve askeri boyutlarına da değinen Yalçın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Düşmanı yok etmenin en başarılı yollarından biri, onu kendi silahıyla vurarak etkisiz hale getirmek ve yok etmektir. Bunu yaparken asker-polis yarışı veya çatışması çıkarmadan daha da önemlisi askeri polise bağlama niyetinden vazgeçilmelidir. Bu tespitten hareketle, bir taraftan güvenliği sağlayıcı askeri tedbirler alınırken, diğer taraftan gayri nizami savaş konusunda iyi yetişmiş özel timleri oluşturulmalıdır."

Haberin Devamı