Siyaset Muharrem İnce istifa etti: CHP artık bir tabeladan ibarettir, yolumu ayırıyorum
Paylaş
Muharrem İnce istifa etti: CHP artık bir tabeladan ibarettir, yolumu ayırıyorum

Geçtiğimiz aylarda Memleket Hareketi'ni başlatan CHP'li Muharrem İnce 'CHP artık bir tabeladan ibaret, yolumu ayırıyorum. Cumhur İttifak'ı ile de hiçbir şekilde işimiz olmayacak' dedi. İnce, istifasını gün içerisinde vereceğini açıklamıştı. Muharrem İnce’nin e-Devlet üzerinden yaptığı CHP’den istifa başvurusu onaylandı.

Geçtiğimiz günlerde CHP'li vekiller Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel'in istifasının ardından açıklama yapan İnce, bu milletvekilleriyle bağlantıda olduğunu ve kendisinin de istifa edeceğini duyurmuştu.

Haberin Devamı

İnce, bugün Ankara'daki ofisinin önünde bir basın toplantısı düzenleyerek konuya ilişkin görüşlerini açıkladı. Konuşmasında "istifa" kelimesi yerine "Yolumu ayırıyorum" sözünü kullanan Muharrem İnce, muhabirlerin istifasını sorması üzerine, "Bugün içerisinde e-Devlet üzerinden istifamı vereceğim. 42 yıllık emeğim var, gerekçelerimi de açıklayacağım." dedi.

Muharrem İnce açıklamasında şunları söyledi;

İnşallah yakında genel merkezimizde siz basın mensuplarını da ağırlayacağım.

Özgüveni olmayan, iddiası olmayan, kendi gücüne ve potansiyeline güvenmeyen tek ana muhalefet partisi CHP. Cefasını çekenler başka, sefasını sürenler başka kişiler.

42 yılın sonunda kafamda siyah kalmayan saç durumundayım. Bu 42 yıl sürecinde her alanda görev yaptım.

Haberin Devamı

Yol ayrımındayım. Atatürk'ün emaneti kalmamıştır. Yönetimle yolumu ayırıyorum. CHP artık bir tabeladan ibaret.

Kimlerle yolumu ayırıyorum? Bir, ABD'den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. Mustafa Kemal deyip, Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Grup başkanvekilliği seçimini bile kaldırıp atamaya getiren bu yönetimle yollarımı ayırıyorum. CHP aday yapmayınca başka partiden gidip aday olup, bugün CHP'yi yönetenlerle yolumu ayırıyorum. Bugün sahte CHP'li olanlarla yolumu ayırıyorum. FETÖ'cüleri, Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum. Mavi Vatan'ı kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum. Türkiye maalesef Azerbaycan'a yardım etti diyenlerle yolumu ayırıyorum. Bu arkadaşlardan ayrılıyorum.

Yeni bir yola çıkarıyoruz. Hedefimiz 50+1. 83 milyona girin kolumuza diyorum.

Biz 50+1'i alacağız.

İsim logo hepsi hazır. Sosyal medya hesaplarından tutun patent işlemlerinden her şey. Bize yakışır bir şekilde açıklamamız lazım. Biraz sonra e-Devlet'ten istifa edeceğim. Bunun gerekçesini de hafta içerisinde yazılı olarak ileteceğim.

İYİ Parti'den sonra Meclis'te en çok milletvekili olan parti biz olacağız.

Bu yaz ortasında 60 ilde örgütleneceğiz.

İstifa başvurusu onaylandı

Muharrem İnce’nin e-Devlet üzerinden yaptığı CHP’den istifa başvurusu onaylandı.

'İstifa edeceğim' demişti

Muharrem İnce, Ankara'daki ofisinin önünde açıklamalarda bulunuyor. İnce geçen hafta 'Kısa bir süre içerisinde istifa edeceğim' açıklamasını yapmıştı.

Haberin Devamı

Muharrem İnce’ye yakın kaynaklar duyurusu yapılan basın toplantısında "istifa" kararının açıklanmasının planlandığını aktardı. Yeni parti kuruluşu ise daha sonra gerçekleşecek.

CHP'li 3 vekil istifa etmişti

CHP’den Mehmet Ali Çelebi Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel’in istifasının ardından açıklama yapan İnce bu milletvekilleriyle bağlantıda olduğunu ve kendisinin de istifa edeceğini açıklamıştı.