Siyaset NATO'da çalışmamış ilk genelkurmay başkanı olacak
Paylaş
NATO'da çalışmamış ilk genelkurmay başkanı olacak

2017'ye kadar Genelkurmay Başkanlığı'nda kalması beklenen Orgeneral Özel, askeriyedeki bir başka teamülü de yıkmış olacak

KRİZİN NEDENİ

Haberin Devamı

2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel’in Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanmasıyla Genelkurmay Başkanlığı yolunun tıkanacağı öne sürülmüştü. Hükümet ve asker Özel’in yolunu kesmemek için yeni bir formül buldu.

Orgeneral Erdal Ceylanoğlu Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na, Özel de Jandarma Genel Komutanlığı’na getirildi. Böylece Necdet Özel’in Genelkurmay Başkanlığı yolu tıkanmadı. Özel, 2011’de Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na 2013’te ise Genelkurmay Başkanlığı’na getirilecek.

GELENEK YIKILDI

2017’ye kadar Genelkurmay Başkanlığı’nda kalması beklenen Orgeneral Özel, böylece askeriyedeki bir başka teamülü de yıkmış olacak. Atamalar beklendiği gibi olursa Orgeneral Özel, 1998’den bu yana, NATO geçmişi olmadan Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturacak ilk isim olacak. Necdet Özel NATO’da hem görev yapmadı hem de eğitim almadı. Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın ardından Silahlı Kuvvetleri yöneten isimlerin tamamı NATO’da görev yapmış ya da eğitim almıştı.

Haberin Devamı