Siyaset 'ODTÜ rektörünü kutluyorum'
Paylaş
'ODTÜ rektörünü kutluyorum'

Gürsel Tekin "ODTÜ rektörünü kutlamak istiyorum. İlk kez bir bilim yuvasında öğrencilerinin coplandığı, gazlandığı bir yerde öğrencilerine sahip çıktığı için kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin Bağcılar İlçe Başkanlığı’na yaptığı ziyaret sırasında gündemdeki konulara ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon kanalında yaptığı ’Dinleniyorum’ şeklindeki açıklamasıyla ilgili olarak Tekin "Birincisi yasama, yürütme ve yargıyla ilgili sayın başbakanın itirazları, öbür tarafta da sayın başbakanın dinleniyorum itirafı. Başbakanın dünkü konuşmasında dünyanın her yerinde derin devlet olduğunu itiraf etti. Devlet kavramı dünyanın her yerinde var.

Gelişmiş, evrensel hukukla yönetilen hiçbir ülkede başbakanlar dinlenilmez. Hiçbir ülkenin başbakanı baba ocağına giderken 600 polisle gitmez, hiçbir başbakan Hz. Mevlana’nın törenine giderken yüzlerce polisle gitmez. Bu süreç bizi kaygılandrırıyor. Devletin bütün kurumları elinizde. Sayın başbakan kim tarafından dinlenildiğini kamuoyuyla paylaşırsa hiç olmazsa bundan sonraki süreçte kimseler dinlenmemiş olur. Bu vesileyle de hiç kimse dinlenmemiş olur" diye konuştu.

Haberin Devamı

’ODTÜ REKTÖRÜNÜ KUTLUYORUM’

Bir gazetecinin "Başbakan Erdoğan’ın ODTÜ’de yaşanan olaylara yönelik yaptığı ’Eğer bu hocalar öğrencilerini böyle yetiştiriyorsa onlara yazıklar olsun’ açıklamasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Gürsel Tekin, "ODTÜ rektörünü kutlamak istiyorum. İlk kez bir bilim yuvasında öğrencilerinin coplandığı, gazlandığı bir yerde öğrencilerine sahip çıktığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. 30 yıldır siyasetin içinde olan insanlarız. 30 yıl içirisinde başbakanlar, siyasi liderler üniversitelere gittiğinde 3 bin polisle gitmiş miydi? Nereye gidiyorsunuz kardeşim? Savaş alanına mı gidiyorsunuz? 3 bin polisle bir bilim yuvasına girilmez sayın başbakan. Bunu bilmeniz lazım. Bu ülkenin öğrencileri, aydınları itirazlarını yapacak. Buna alışık olacaksınız. Bunu şiddetle reddediyorum.

Uludere’nin bir tek sorumlusu var sayın başbakanın kendisidir. Yetki başbakandadır. Sayın başbakan bu yetkiyi kendisi kullanmamış olsa bile kime yetki verdiğini çok iyi biliyor. Uludere’nin üstününü kapanması mümkün değildir" diye yanıt verdi.

Enver ALAS / İSTANBUL, (DHA)