Siyaset Oğan: Kılıçdaroğlu ikna edici cevaplar veremedi
Paylaş
Oğan: Kılıçdaroğlu ikna edici cevaplar veremedi

ATA İttifakı'nın eski Cumhurbaşkanı adayı ve TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini ikna edemediğini söyledi. Meclis çoğunluğunu Millet İttifakı'nın alamadığına dikkat çeken Oğan, "Bu bile ittifaktaki genel başkanların istifa etmesi için yeterli sebeptir" dedi.

ATA İttifakı'nın eski cumhurbaşkanı adayı ve TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi "Sayın Kılıçdaroğlu ile biz görüştük. Sayın Erdoğan'la görüşmeden önce. Ben Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Kılıçdaroğlu ile yemek yedik. O yemekte şunu sordum: 'Parlamento çoğunluğu sizde değil, bu ülke krize girer, nasıl aşacaksınız?' Sayın Kılıçdaroğlu beni ikna edecek cevap veremedi. Parlamento çoğunluğunu alsaydı Millet İttifakı, HDP'den bağımsız bir yapı oluşturabilirdi. Sen parlamento çoğunluğunu alamamışsın. Tek başına bu bile Sayın Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı'ndaki genel başkanların tamamının istifa etmesi için yeterli sebeptir. Çoğunluğu alamıyorsanız şapkanızı önünüze koyun tez zamanda o koltukları başkalarına bırakın. Parlamentoyu alamamak beceriksizlik demek." ifadeleriyle anlattı.

Haberin Devamı

Parlamento ile Cumhurbaşkanlığı’nın farklı ittifaklarda olmasının ülkeyi krize sokacağını öne sürdü. Meclis çoğunluğunu Millet İttifakının alamamasının beceriksizlik olduğunu söyledi.

Oğan, bir televizyon kanalında cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı almasına giden sürece dair soruları yanıtladı ve “Dış politikada düşman azaltmalıyız diyorduk. Mısır’la biz niye hâlâ kavgalıyız diyorduk. Bakın bugün büyükelçi ataması yapıldı. İsrail’le körfezle sorunlar aşıldı” ifadelerini kullandı.

Oğan’a, ‘Cehennemin kapılarını kapatacağız’ sözlerinin ne anlama geldiği de sorusuna “Cehennem HDP’dir. Türk siyasetinin cehennemi HDP’dir. HDP’nin devre dışına çıkarılması cehennem kapılarını kapatmaktır. Biz onu kapattık” yanıtını verdi.

Haberin Devamı