Siyaset Ömer Çelik'ten AB'ye sert tepki: Bu açıklamalar yok hükmündedir
Paylaş
Ömer Çelik'ten AB'ye sert tepki: Bu açıklamalar yok hükmündedir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "AB tarafından KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olmasına ilişkin yapılan açıklama haksız ve ikiyüzlü bir açıklamadır." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci üye olmasıyla ilgili Avrupa Birliği'nin açıklamalarına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Özbekistan’ın Semerkant kentinde yapılan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’nde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ‘gözlemci üye’ olarak katılması kararı alınmıştı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sözcü Çelik'in açıklamaları şöyle;

AB tarafından KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olmasına ilişkin yapılan açıklama haksız ve ikiyüzlü bir açıklamadır.

Avrupa Birliği, Kıbrıs konusunda Yunanistan ve GKRY’nin peşinde sürüklenmektedir. O yüzden bu açıklamalar yok hükmündedir...

"TÜRK DÜNYASININ AYRILMAZ BİR PARÇASI"

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Özbekistan’ın Semerkant kentinde Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’ne katılmıştı. Erdoğan Zirve’de yaptığı konuşmada şu ifadelere yer vermişti;

Haberin Devamı

“Kardeşlik hukukumuzun gereğini yerine getirerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Teşkilatımıza gözlemci üye olmasını kabul ettik. Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıslı kardeşlerimizin yalnız olmadığını göstererek çözüm sürecine de katkı sağladık. Bu dayanışma iradesini sergilediğiniz için siz kıymetli kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı’na Gözlemci üye olarak kabul edildiğini paylaşmıştı.

Bakan Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti;

Adım adım... O da olacak! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türk Devletleri Teşkilatı’na Gözlemci üye olarak kabul edildi. Her zaman her yerde #KKTC’nin yanındayız.