Siyaset Polis hakkında şok iddia
Paylaş
Polis hakkında şok iddia

MHP İstanbul milletvekili adayı Hayrettin Nuhoğlu, polislerin İstanbul'da iki kez oy kullandığını iddia etti

"AK Parti'li Muhammed Bilal Macit mi yoksa MHP'li Hayrettin Nuhoğlu mu?" tartışmasında YSK kararını Macit'ten yana kullandı ve Macit mazbatasını aldı ama tartışma bitmedi.

MHP'nin İstanbul milletvekili adayı Hayrettin Nuhoğlu, “YSK gümrük kapılarındaki oy sayımını yanlış hesapladı. 100 bin oyumuz gasp edildi" diyerek olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Tv8’de "Başkentten" programına katılan MHP MYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili (Adayı) Hayrettin Nuhoğlu, gümrük kapılarındaki oy sayımının yanlış hesaplanması üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

“GERÇEKLER ORTAYA ÇIKSIN"

Nuhoğlu AK Partili Muhammed Billa Macit'in mazbatasını almasına rağmen bu işin peşini bırakmamasının milletvekili olamamasıyla ilgisi olmadığını belirtti. "Ben milletimin gönlündeyim; ama hukukun üstünlüğünün sağlanması şart" diyen Nuhoğlu, 31 fark oy ile kendisinin milletvekili göründüğünü kaydetti. İtirazlarının MHP’yi 1. parti yapmadığını ama bir yanlışı ortaya koymaya çalıştıklarını belirten Nuhoğlu, "Hesap yöntemi yanlış. Yönetmeliğe aykırı. Birleştirme tutanakları farklı. Her tutanakta farklı sonuç çıkıyor. Hukuk yoksa ileri demokrasi olmaz" dedi.

“YSK ZAHMETE GİRMEDİ, KANUNA UYMADI"

YSK'nın gümrük oylarının sayımında yaptığı hesapta yanlış yol izlediğini ve bugüne kadar kimse itiraz etmediği için bunun devam ettirildiğini savunan Nuhoğlu, şöyle devam etti:

“İstanbul 1. bölgede seçim sonuçları açıklandığında 127 oy fazlası ile MHP adayı seçimi kazanmış oldu. Sonra gümrük oyları devreye girdi. Hiçbir kamu görevlisi anayasaya, kanunlara, hukuka aykırı davranışta bulunamaz. Bu maddeye uyulmamış. 8 bin 580 oy gümrük kapılarına düşen oydur.

YSK bu kanuna uymamıştır. Bu durumdan kimse rahatsız olmamış ve bu böyle uygulanagelmiş. Bu güne kadar uygulanmış olması yanlış olmadığını göstermez. Kanuna uygun hale getirilsin diye MHP talepte bulundu. Bundan önceki seçimlerde uygulanan kararın yanlış olduğu belli olmasın diye böyle bir karar aldılar sanırım.

Benim şahsımın milletvekilliği ile ilgili bir hesabı yoktur. Seçilmiş olan AKP’li arkadaşla da bir sorunum yoktur. Anayasanın, kanunun uygulanmasını istiyorum. Yapılan bu yanlışlığın az bir farkla diğer adaya geçmesinden dolayı konuşuyoruz. YSK zahmete girmedi, kanuna uymadı!”

"38 SANDIKTA MHP'YE SIFIR OY ÇIKMIŞ DEDİLER..."

“Seçim günü geç saatlere kadar MHP 3. milletvekilliğini kazandı diye açıklandı. 13 Haziran sabahı biz 137 oy ile gerideyiz. İnceleme yaptık. 8 ilçede tespitler yaptık. Tutanaklarda MHP’nin oyları diğerlerine yazılmış.

Birleştirme tutanaklarına baktığımızda 38 sandıkta MHP’nin oyu sıfır, oylar diğer partilere yazılmış. Pazartesi günü itirazlarımızı yaptık. 829 oyu bu sandıklardan geri aldık. Böylece 700’e yakın oyla öne geçtik. AKP’de başka konularda itiraz ederek bazı oyları geri aldı. Bu arada AKP Beykoz üzerinde ısrarla durdu. İtiraz etti geri çeki.

Benim itirazımı yapan temsilcim yetkili değildi dedi ve yeniden sayım yapılmaya başlandı. AKP gümrük oylarının dağıtımı doğru yapılmıyor dedi. 3. ısrarın üstüne yeniden Beykoz’da sayım yapılınca MHP 1 oy kazançlı çıktı. Onlar itiraz etti ama biz kazançlı çıktık."

“POLİSLER AKP İÇİN İKİ KERE OY KULLANDI”

“Bu seçimlerde bir gölge daha var. İstanbul 1. Bölge'de AKP’nin sandık görevlileri açısından mükerrer oy vardır. Sandığı korumakla görevli güvenlik güçleri var. O polisler kendi mahallesinde oy kullandıktan sonra koruduğu sandıkta da oy kullanmıştır. Bu ülkede her konuda hukuk uygulansın istiyoruz. Tek adam diktatörlüğüne gitmemelidir Türkiye. Yasama yürütme yargı devam etmelidir.”

“YSK ÜYELERİNE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNABİLİRİM”

“YSK’nın üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunabilirim ve tazminat açabilirim. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmak da var ama bunu yapmayacağım. Genel merkezimiz yapılmalıdır derse onu o zaman değerlendiririz. Biz devletle değil hukuka uymayanlar ile boğuşuyoruz.”

2

Haberin Devamı