Siyaset 'Protestocular Çelik'in akrabaları'
Paylaş
'Protestocular Çelik'in akrabaları'

'Protestocular Çelik'in akrabaları'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a dün taş ve yumurta atarak protesto eden grupla ilgili CHP Van'da basın toplantısı düzenledi. CHP MYK Üyesi Savcı Sayan, Van'da araştırma yaptıklarını, isim verererek saldırıyı yapanlardan birinin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in ağabeyi Ramazan Çelik'in kayınbiraderi Yılmaz Arslan olup-olmadığını sordu.

CHP Lideri Deniz Baykal ise saldırıyla ilgili olarak, "AKP işi sokak saldırsına sürüklemiştir" dedi.

Diğerlerinin de AKP teşkilatında olduklarını iddia etti. MYK Üyesi Savcı Sayan, "AKP, burada benden başka kimse siyesit yapmasın, benden başka kimse gelmesin, ben buradaki insanların açlığından fakirliğinden yoksulluğundan, faydalanarak zaten oyları alıyıorum. Dolaysıyla başka parti girmesin ben de rahat bir şekilde hareket edeyim mantığıyla bu saldırıyı organize etmiştir. AKP sokağa inmiştir. Yumurtaları vatandaşın eline Ak Partililer vermiştir. Bunu ispatlıyoruz" dedi.

CHP Van İl Kongresi dün Tekel sokağında bulunan Beyaz Saray Düğün salonunda gerçekleşti. Kongreye katılmak üzere Van'a gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı taşıyan otobüs, yumurta, taş ve domateslı saldırıya uğradı.

CHP lideri Baykal kongre çıkışında da aynı gruplar tarafından protesto edildi. Yaşanan olayların ardından CHP il binasında bugün basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, CHP MYK üyesi Savcı Sayan, CHP İl Başkanı Halil Kartal ve 20 civarında partili katıldı. Açıklamayı, MYK üyesi Savcı Sayan yaptı.

Sayan, olayın AKP tarafından organize ettiğini ileri sürdü. Sayan, BDP'llilerin kendilerinin bölgeye gelişinden rahatsızlık duymadıklarını, fakat AKP'nin bundan rahatsız duyduğunu söyledi. Sayan Baykal'ın havaalanında coşkuyla karşılandığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

POLİS YETERİ KADAR ÖNLEM ALMADI

"Van Havaalınında partililer ve bir grup Vanlı tarafından coşkuyla karşılanmıştır. Daha sonra Genel Başkanımız otobüsle şehir turu yapmış vatandaşlar tarafından son derecede olumlu bir şekilde karşılanmıştır. Konvoyun geçişi sırasında da herhangi bir problem yaşanmamıştır. Fakat her nedense kongre salonunun bulunduğu cadde üzerinde daha önce organize edilmiş olduğu bariz bir şekilde görünen bir grup, Genel Başkanımızın içinde bulunduğu otobüse taş ve yumurta fırlatmıştır. Genel Başkanımızın salona geleceği güzergahta kalabalığın toplandığını gören polis, sayıları 200 kadar olan kalabalığı dağıtmamış ve yeterince önlem almamıştır. Aynı şekilde Genel Başkanımız konuşmasını tamamladıktan sonrada salondan çıkıp havaalanına gitmek isterken bu grup, polislerin bulunduğu yerden tekrar ikinci saldırıyı gerçekleştirmişledir. Anakara'dan 10 bin Tekel işçisini havuzlara atan biber gazı ve tazyikli su sıkan polis Van'da 200 kişilik grup dağıtamamış"

ARAŞTIRMA YAPTIK

Sayan, olayın ardından Van'da kalarak araştırma yaptıklarını söyledi. Sayan, araştırmalar sonunda bunu yapanların AKP'liler olduğunu ortaya koyduklarını belirterek, "Bu yapılanların AKP tezgahı olduğu apaçık ortaya çıkmıştır. AKP burada benden başka kimse siyaset yapmasın, buralara benden başka kimse gelmesin, ben buradaki insanların açlığından, fakirliğinden, yoksulluğundan, faydalanarak zaten oyları alıyıorum. Dolaysıyla başka parti girmesin ben de rahat bir şekilde hareket edeyim mantığıyla bu saldırıyı organize etmiştir. AKP sokağa inmiştir. Yumurtaları vatandaşın eline AKPliler vermiştir. Bunu ispatlıyoruz" dedi.

ASLAN YILMAZ KİMDİR?

MYK üyesi Savcı Sayan isimler de verererek konuşmasını şöyle sürdürdü: "İl binamızın altında isim vererek zikrediyrum. Aslan Yılmaz adındaki vatandaş, AKP'limidir değilmidir? Bu vatandaşın kız kadeşiyle Hüseyin Çelik'in kardeşi evlimidir değilmidir? Bunu internet sitelerindeki görüntülerde apaçık görebilirsiniz. Orada pankart taşıyanların apaçık bir şekilde AKP'li olduklarını göreceksiniz. AKP sokağa inmiştir. Bir daha biz Van'a geldiğimizde AKPliler bize molotof kokteyleriyle saldırırlarsa hiç şaşmayın." dedi.

Olayın ardından BDP'li Van belediye Başkanı Bekir Kaya ve BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş'in kendilerini aradağını da belirten Sayan, "Olaydan sonra BDP'li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya beni bizzat arayarak CHP otobüsüne taş atan grubun kendileri ile alakalarının olmadığını söylemiştir. Hem Belediye Başkanı hem de il başkanıın kendi beyanlarıdır. Bize geçmiş olsun dileklerinde bulunmuşlardır. Böyle olaylarla hiçbir alakalarının olmadığını apaçık ortaya koymuşlardır. Van belediye Başkanı açıklaması açık bir şekilde gösteriyor ki BDP'ilerin bu oayla uzaktan ya da yakından bir alakası yoktur. Olay bizzat AKP'liler ve Hüseyin Çelik'in yakınları tarafından organize edilmiştir. Siyasetin her sahnesinde kirli oyunlar sergileyen AKP Van'da kirli oyunlar sergilemekten geri kalmamıştır. Bu son olaylarda açık ve net bir şekilde gösteriyor ki, AKP bölgede siyaset yapacak ikinci bir parti yada siyasi güç istememektedir"diye konuştu

Devamı 2. sayfada...



BDP'YE UYARI

AKP'nin amacının kavga ve huzursuzluk ortamı yaratarak oyları toplamak olduğunu da belirten Sayan, "Buradaki yapmış oldukları bütün olayları BDP'ye yükleyerek bölgede bir kavga bir huzurluzluk ortamı yaratıp, ordan faydalanmak istiyor. Barajdan dolayı bağımsız adaylarla seçime giren BDP çok yüksek oy aldığı halde çıkaracağı milletvekili sayısı sınırlı olduğu için AKP kalan milletvekillireni ben alayım mantığıyla hareket edip bölgede tek parti olma yoluna gitmeye çalışyor. BDP'li arkadaşlarımıda seslenmek istiyorum. AKP bölgede sizin bazı duruşlarınızdan faydalanmak istiyor. Bazı olaylar çıkarıp bunu size yıkmak istiyor. Bu konuda uyanık olunuz. Çünkü BDP ne diyordu. Bu bölgedeki çözüm için CHP olmadan asla olamaz. Dolayısıyla bizim bu bölgeye gelmemize BDP rahatsz olmaz. Çünkü bu bölgede bir sorun varsa CHP dışında kimsenin çözemeyeceğini artık BDP'de görmüştür" dedi. Kürt olduğunu ve bölgedeki sorunları bildiğini anlatan Sayan şöyle konuştu:

GÖZÜMÜZÜ ÇIKARSALAR GELMEYE DEVAM EDECEĞİZ

"Ben Kürt olarak bu bölgedeki sıkıntıları insanların derdini biliyorum. Bizim derdimiz memleketi bölerek yönetmek değildir. Birleştirerek yönetmektir. Bizim kafamızda kırsalar, gözümüzü çıkarsalarda biz bölgeye gelmeye devam edeceğiz. Bugün başımızı kıranlar, yarın kanayan yaramızı saracaklardır. Biz, AKP'nin burada kurmak istediği makarna ve kömür imparatorluğunu yıkmakta kararlıyız. Van'ı Ağrı'yı Bitlis'i Muş'u Diyarbakır'ı Urfa'yı AKP lilere bırakmamakta kararlıyız. CHP tekrardan birlik ve beraberlik ruhuyla bu ülkeyi karanlıktan kurtarmak için gereken bütün fedekarlıkları göstermekte kararlıdır.

Dünkü olaylar AKP'nin orgnizasyonudur. BDP'li arkadaşlarımızın bunlarla hiçbir alakası yoktur. Dolayısıyla Hüseyin Çelik timsah gözyaşları döküp "Benim bu olaylarla bağlantım yoktur" demesi bize hiçbir anlam ifade etmemektedir. Biz inanmıyoruz. Ülkeyi Fırat'ın doğusu ve batısı diye ikiye ayıran AKP, bu ülkeyi tehlikeli bir oyunun içine çekmektedir. Siyaseti Diyarbakır Spor ve Bursa Spor olayına benzetmiştir. Ülkede kaplaşma başlarsa A partisi Van'a B partisi İzmir'e C partisi Trabzon'a giremezse bu ülkede siyaset yapmak mümkünmüdür? Bu kamplaşma meclise taşınır. Ve eninde sonunda kimsenin önünü alamayacağı çatışmalara ve ayrışmalara sahne olur. Fakat bu ülkede 80 yıllık tecrüseye sahip olan CHP, AKP ve onun yandaşlarını oynadığı bu çirkin oyuna hiçbir zaman gelmeyecektir. Biz bize yumurta atan 150 kişilik grup dahil Vanlıların tümünü kucaklayacağız. Vanlılar kardeşimizdir."

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ise MYK Üyesi Savcı Sayan'ın AK Parti teşkilatından olduğu kişilerin isimlerini verdi. Milletvekili Öğüt, saldırıyı yapanlar arasında AKP teşkilat başkanı Murat Ergin, Teşkilat Başkan Yardımcısı Naci Uçkan, Gençlik Kolları Sekreteri Abdulkahar, Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Selami Taşdemir'in organize ettiklerini söyledi.

DHA

2

Haberin Devamı