Siyaset Savcılık: Evin adresi gerekli. Baykal: Önce kaset incelensin
Paylaş
Savcılık: Evin adresi gerekli. Baykal: Önce kaset incelensin

Baykal ifade vermek için “Kaseti teknolojik olarak incelesinler. Bu kaset nasıl oluşturulmuş ortaya çıkarsınlar” diye şart koştu

Deniz Baykal ile CHP milletvekili Nesrin Baytok’un internette yayınlanan özel görüntüleriyle ilgili soruşturma açılmıştı. Deniz Baykal’ın, kendisinden görüntünün çekildiği adresi ve tarihi isteyen savcıya ifade vermekten kaçındığı iddia edilmişti. Deniz Baykal’ın ifade vermek için “Kaseti teknolojik olarak incelesinler. Bu kaset nasıl oluşturulmuş ortaya çıkarsınlar” diye şart koştu

Soruşturma sürüyor

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ile özel görüntüleri internette yayınlanan Deniz Baykal, CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmişti. Şok etkisi yaratan görüntülerle ilgili Ankara’da soruşturma açılmıştı. Önceki gün gazetelere yansıyan haberlerde soruşturmayı yürüten savcının, avukatları aracılığıyla Baykal’dan görüntülerin çekildiği mekanın adresini ve zamanını istediği ileri sürülmüştü. Deniz Baykal’ın ise “Şimdi zamanı değil” diyerek savcıya bilgi vermediği iddia edilmişti.

Baytok şikayetçi olmadı

Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ifade vermesi için Deniz Baykal’a resmi bir tebligat göndermediği ortaya çıktı. Buna göre soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk, avukatları aracılığıyla Deniz Baykal’a ifade vermek zorunda olmadığını ancak isterse soruşturma hakkında bilgi verebileceğini iletti. Görüntülerin TÜBİTAK’ta incelendiği iddiası da doğru çıkmadı. Öte yandan görüntülerde adı geçen CHP’li Nesrin Baytok halen olay yaratan görüntülerle ilgili şikayette bulunmadı.

Elinde raporlar var

Deniz Baykal ise savcılığa bilgi vermeden önce kendisine ait olduğu öne sürülen görüntülerin yer aldığı kasetin teknolojik olarak incelemesini bekliyor. Baykal’ın ‘Kaseti incelesinler, ne gibi teknolojik işler yapılmış. O kaset nasıl oluşturulmuş, onu ortaya koysunlar. Ciddiyetlerini görelim. Sonra gerekeni yaparız” dediği öğrenildi. Baykal’ın ‘teknolojik inceleme’ ısrarı boş değil. Bu ısrarın altında söz konusu görüntüleri inceleyen uzman ve kuruluşların Baykal’a gönderdiği ciddi raporlar var.

Kanadalı ‘Webfatihi’ yüklemiş

‘Habervaktim.com’ isimli internet sitesi, görüntüleri Kanana üzerinden yayın yapan metacafe.com’dan alarak yayınladığı ortaya çıkmıştı. Yapılan araştırmada Kanada yasalarına göre görüntüyü siteye ekleyen kişinin kayıtlarının 1 gün sonra silindiği öğrenildi. Öte yandan görüntüleri metacafe.com’ sitesine ‘webfatihi’ rumuzlu bir kişinin koyduğu iddia edildi. Buna göre ‘Webfatihi’ rumuzlu kullanıcı 6 Mayıs gecesi metacafe.com’a 4 dakika içinde abone oldu. Görüntüleri “Şok, şok, şok” başlığıyla yükledi ve daha sonra kendi adına yorum sayfası açtı.


Haberin Devamı