Siyaset 'Sen attan düştün birşey dedik mi?'
Paylaş
'Sen attan düştün birşey dedik mi?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında sert açıklamalar yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın yürüyen merdivenle ilgili sözlerine ise 'Sen dört kişinin tuttuğu attan düştün. Biz birşey dedik mi?' diyerek cevap verdi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşması:

"Ben farklı bir merdivenden indim diye bir Başbakan bunu alıyor ağzına doluyor. Duran bir merdivenden süratle aşağı iniyoruz. Yanlışlarımız eksiklerimiz olabilir ama burada yok. Ama ben sormak istiyorum. Sayın Başbakan sen bir ata bindin, atı 4 kişi tutuyordu. Sen o beygirin üzerinden düştün. Biz sana bir şey dedik mi?

'ARABADA KALDIN BİRŞEY DEDİK Mİ?'

Sen ilacını aldın ya da almadın. Arabada kaldın balyozla arabanın camını kırdılar biz sana bir şey dedik mi. Sonra senin milletvekilin o balyozu aldı poz verdi. İstanbul kadın kollarının toplantısı yapılıyor kabloya takılıyorsun düşmekten son anda kurtuldun. İnsani şeylerdir bunlar. Futbol oynarken kolunu kırdın bildiğim top ayakla oynanır. Biz bir şey dedik mi. Milletvekillerin yanlış haritayı alkışladı bir şey söyledik mi. Senin korumalarından bazıları arabaları çaldırdı.

"İNSAN BİRAZ ADAM OLUR"

Şimdi bütün bunlar ortadayken benim bindiği merdiveni diline doluyorsun insanda biraz ahlak olur insan biraz adam olur. Dürüst olur delikanlı olur. Sen Kasımpaşa’yı da perişan ettin.

AİLE SİGORTASI PROJESİ

Aile Sigortası Projesi maliyeti ile ilgili olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, ‘hesap bilmemekle’ suçlanan Kılıçdaroğlu, ellerindeki verilerle çarpma işlemi yaptı ve asıl, Başbakanın kendisinin dört işlem bilmediğini savundu. CHP lideri, Başbakan Erdoğan’a, “Benim mesleğim hesap uzmanlığıdır. Çıksın kendi mesleğini söylesin bakayım. Bir hesap uzmanlığı sınavına girsin bakayım!” diyerek seslendi.

Haberin Devamı

“CHP’NİN DE ÖTESİNDE BİR PROJEDİR”

Konuşmasının başında, gündemdeki ‘Aile Sigortası Projesi’ne değinen Kılıçdaroğlu, “Aile Sigortası, bir barış projesidir, insan onuru projesidir, geleceğe güvenle bakma projesidir. Aile Sigortası Projesi, CHP’nin de ötesinde bir Türkiye projesidir, bunu getirdik ve uygulayacağız,” diye konuştu.

'SOSYAL DEVLETİN NE OLDUĞUNU BİLMEZLER'

Hükümetin politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bunlar sosyal devletin ne olduğunu bilmezler. Onlar, devleti ele geçirip vatandaşa baskı yapma aracı olarak görürler devleti. Onların devlet anlayışı odur… Yurttaşlarım çok iyi bilsinler; AKP ile bizim aramızda devlet açısından bir fark var; onlar devleti bası aracı görürler, biz devleti vatandaşa hizmet arcı olarak görürüz,” dedi.

Haberin Devamı

“BASİT HESABI YAPMAKTAN ACİZSİN?”

Aile Sigortası Projesi maliyeti ile ilgili olarak, Başbakan Erdoğan tarafından, ‘hesap bilmemekle’ suçlanan Kılıçdaroğlu, ellerindeki verilerle çarpma işlemi yaptı ve asıl, Başbakanın kendisinin dört işlem bilmediğini savundu. CHP lideri, “Yani hesap makinesi kullanan birini sınıf öğrencisi, belki anaokulu öğrencisi bu hesabı yapıyor da, sen oturmuşsun Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetiyorsun, o koltuğa gelmişsin, yahu bu basit hesabı bile yapmaktan acizsin. Bu millet sana nasıl güvenecek?!” dedi.

“CHP GENEL MERKEZİ’NE GELİRSE ANLATIRIM”

CHP’nin, Aile Sigortası’nın hesabını yaptıklarını ama Başbakan Erdoğan’ın ise yoksul kişilerin hesabını yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Daha bizim projemizin ne olduğunu dahi bilmiyor,” dedi ve CHP Genel Merkezi’ne gitmesi halinde Aile Sigortası’nı Başbakana ‘bütün ayrıntılarıyla anlatacağı’ sözü verdi.

“ÇIKSIN KENDİ MESLEĞİNİ SÖYLESİN BAKAYIM”

Kendisinin, hesap uzmanlığı mesleğine, binlerce kişinin katıldığı sınavdan 3’üncü olarak çıkarak başladığını anlatan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a, “Benim mesleğim hesap uzmanlığıdır. Çıksın kendi mesleğini söylesin bakayım. Bir hesap uzmanlığı sınavına girsin bakayım!” diyerek seslendi.

ANKARA / DHA