Siyaset Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'dan tahıl ihracatı açıklaması
Paylaş
Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'dan tahıl ihracatı açıklaması

Bakan Çavuşoğlu ile Türkiye'ye gelen İngiltere Dışişleri Bakanı ile ortak basın açıklaması yaptı. Karadeniz'deki tahıl koridoru ile ilgili konuşan Çavuşoğlu, 'Türkiye olarak yapıcı bir rol üstleniyoruz. Rusya'dan İstanbul'da planlanan toplantı için olumlu cevap veriyoruz. İstanbul'da anlaşma olursa bir kontrol merkezi kurulacak.' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Türkiye'ye gelen İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ortak basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, "Ukrayna'dan tahıl ihracatını gerçekleştirmek için bir BM planı var. Sürekli Ukrayna ve Rusya ile temas halindeyiz. BM planı uygulanabilir, bu yüzden destekliyoruz. Karadeniz'deki tahıl koridoru için Türkiye olarak yapıcı bir rol üstleniyoruz. Rusya'dan İstanbul'da planlanan toplantı için olumlu cevap veriyoruz. İstanbul'da anlaşma olursa bir kontrol merkezi kurulacak." dedi.

 Karadeniz'deki tahıl koridoruyla ilgili net duruş sergilediklerini söyleyen Truss, "Eğer çözüme kavuşmazsa yıkıcı sonuçları olacaktır. Sayın Çavuşoğlu ile de bu hususları konuştu. Ticari gemiler için güvenli bir geçiş kararının alınması gerektiği konusunda hemfikiriz. Bu hususta hem Türkiye'ye hem de müttefiklerimize güvenimiz tam" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı