Siyaset Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal medya düzenlemesi açıklaması
Paylaş
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal medya düzenlemesi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fatih'te 'Genç Projeler' programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında, 'Sizler altyapı ve teknolojik imkanlar bakımından çok şanslısınız. İnternet mecraları özellikle de sosyal medya sağladığı kolaylıklar yanında doğru kullanılmazsa tehlikeleri de barındırıyor. Türkiye olarak biz de vatandaşlarımızın tamamını korumak için benzer çalışmaların hazırlıklarına başladık' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları: 

Haberin Devamı

13 Kütühaneyle gençlik merkezlerinin açılışını yapmak üzere buradayız. Her ay 120 bin öğrencimize hizmet sunan kütüphanelerimizden öğrencilerimiz istifade etmektedir. Fatih belediyemizin hizmetleri bununla sınırlı değil. Geniş bir çerçevede hizmet veriliyor.

Sevgili gençler, biliyorsunuz Türkiye'nin en büyük kütüphanesini Ankara'da hizmete aldık. Kütüphanenin önünden geçtiğimiz günlerde kapının adeta arı kovanı gibi işlemesinden mutluluk duyuyorum. Her yerde kütüphanelerin yaygınlaşması memnuniyet vericidir. Milli Eğitim Bakanlığımız da “kütüphanesiz okul kalmayacak” projesi ile okullarımızda önemli adımlar atıyor. Bizim gençliğimizde, nereyi bulursak orada ders çalışarak, okul hayatımıza devam eden bir nesildir. Bir de bizim gençlik yıllarımızda ideolojik çatışmaların yol açtığı bir huzursuzluk ortamı vardı.

Haberin Devamı

Rami Kışlası'nı restore ederek daha büyük bir kütüphaneyi inşallah İstanbul'umuza kazandıracağız.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ

Tam tersi gösterilmeye çalışılsa da araştırmalar ülkemizde kişi başına basılan kitap sayısı ve kitap okuma sayısının giderek arttığını gösteriyor. Ülkemizin son 40 yılda sahip olduğu kazanımların öncülüğünü zor şartlarda kendini yetiştiren bu neslin yaptığını görüyorum. Sizler altyapı ve teknolojik imkanlar bakımından çok şanslısınız. İnternet mecraları özellikle de sosyal medya sağladığı kolaylıklar yanında doğru kullanılmazsa tehlikeleri de barındırıyor. Türkiye olarak biz de vatandaşlarımızın tamamını korumak için benzer çalışmaların hazırlıklarına başladık.

Geçtiğimiz hafta başında AK Parti olarak düzenlediğimiz bir forumda dijital hukuk, ekonomi meselelerini tartıştık. En kısa sürede gereken düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Dijitalleşme ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın kitabın kapağını açtığımız anda adım attığımız o dünyanın yerini tutamaz. Gençlerimizden internet, sosyal medyadan istifade ederken gerçek hayattan kopmamalarını istiyoruz. Kağıda basılı kitapları çantanızdan, masanızdan asla eksik etmeyin. Spora her gün düzenli olarak zaman ayırın.

Haberin Devamı