Siyaset Suç ortaklığı var
Paylaş
Suç ortaklığı var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin katıldığı toplantıda yıllık değerlendirme yaptı. POSTA Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik de toplantıdaydı.

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızını 6 yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiğinin ortaya çıkmasıyla ilgili konuşan CHP lideri “Savcılığa verilen şikayet var. Bu dosya bazı güçlerin devreye girmesi sonucu kapatılıyor. Hangi egemen güçler devreye girdi? Bunun yanıtını bekliyoruz. Bir suç ortaklığı var. Siyaset; yargıya, polise, savcıya müdahale ediyor. Bu organize bir kötülüktür. Erdoğan, çocuğun erken yaşta evlendirildiğinden söz ediyor. 6 yaşında çocuk nasıl evlenir? Devlet tecavüze seyirci kalamaz” dedi. ‘Tarikatlara nasıl bakacaksınız, oy almak için?’ sorusuna Kılıçdaroğlu “Organize kötülüğün içinde olan hiç kimsenin oyuna ihtiyacımız olmaz. Bizim için o oyun hiçbir değeri yok” cevabı verdi.

Haberin Devamı

BAKANLARIN BİRBİRİNDEN HABERİ YOK

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve asgari ücret konusunda tavırlarının ne olacağı sorulan Kılıçdaroğlu “Asgari ücretin vergiye tabi tutulmasını doğru bulmuyoruz. Asgari ücretin 10 bin 128 TL olmasını istiyoruz. Açlık sınırının ölçü alınmasını doğru bulmuyorum. EYT çalışmaları bakanların ne kadar kopuk çalıştığını ortaya çıkardı. Çalışma Bakanlığı’nın yaptığı çalışmadan Hazine Bakanlığı’nın haberi yok. Tek kişilik hükümet olursa bu kopukluklar ortaya çıkar” yanıtı verdi.

ADAY NE ZAMAN BELİRLENECEK?

6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili soruyu Kılıçdaroğlu “Aday belirleme konusu konuşulmadı. Niteliklerini gösterdik. Hükümet programı büyük ölçüde sonlandı. Bu hafta bitiyor. Önce yol haritası belirlenmeli. Adayın da o çerçevede konuşması gerekir” diye cevapladı. İYİ Parti Meral Akşener ile olası adaylar hakkında görüş ayrılıklarının olup olmadığı sorulan Kılıçdaroğlu “Sayın Akşener’e saygı gösteririz. Ama masada kişi bazında isim zikredilmedi” dedi.

Haberin Devamı

3. SINIF BİR TAKIM VAR

Kılıçdaroğlu’na neden ekonomi konusunda yabancı danışmanlar seçtiği soruldu. Kılıçdaroğlu “Türkiye’de de saygın iktisatçılar var. Ama üçüncü sınıf bir takım var karşımızda. Sayın Nurettin Nebati’yi bir dinleyin. Birinci sınıf bir takım oluşturamazsanız Türkiye’yi büyütemezsiniz. Biz Şampiyonlar Ligi oluşturduk 70 kişilik. Katılmak isteyenlerin başımızın üstünde yeri var” dedi.

BAŞÖRTÜSÜ KONUSU

Anayasa hukuku hocalarından görüş alacağız. Sonra karar vereceğiz. Büyük olasılıkla 6’lı masa toplantısında da gündeme gelebilir.

PARTİ KAPATMA

Parti kapatılmasını doğru bulmam. Parti kapatılmasını zorlaştıran da AK Parti.