Siyaset Tanju Özcan için yol haritası belli oldu
Paylaş
Tanju Özcan için yol haritası belli oldu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan 'kesin ihraç' istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edilmişti. CHP YDK 25 Temmuz Pazartesi günü toplanacak. 25 Temmuz’da Özcan hakkında karar verilmesi bekleniyor.

CHP’de, “kesin ihraç” istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için yol haritası belli oldu.

Haberin Devamı

CHP YDK 25 Temmuz Pazartesi günü toplanacak. Toplantıda, MYK tarafından parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle, “kesin ihraç” istemiyle “tedbirli” olarak YDK’ya sevk edilmesine oy birliği ile karar verilen Özcan’ın dosyası görüşülecek.

İhraç istemiyle disipline sevk edilen Özcan’dan açıklama Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 'İhraç kararı verilirse Cumhuriyet Halk Partisi ile sadece hukuki bağım kopar. Gönül bağım devam eder. Herhangi bir partiye gidecek misin? diye soruyorlar. Hayır, benim öyle bir düşüncem yok. Herhangi bir partiye gitmem. Bağımsız olarak yoluma devam ederim' dedi.

Toplantıdan önce Özcan’dan yazıyla savunması istenecek. Özcan, savunmasını yazılı veya sözlü olarak yapabilecek, isterse gelip kendisini savunabilecek. YDK, gönderilen dosyaları 4 ay içinde karara bağlıyor. Ancak söz konusu sürenin sonuna kadar kullanılmaması ve 25 Temmuz’da Özcan hakkında karar verilmesi bekleniyor. Milliyet’in haberine göre, parti yöneticileri konu hakkında, “Kadınlara olan yaklaşım tarzı parti tarafından tahammül edilemez bir noktaya geldi. Pek çok kez sözlü olarak uyarıldı, ‘uyarı’ cezası verildi. İkincisini de yapınca, MYK oybirliğiyle disipline verilmesini istedi” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı