Siyaset Tuğluk mesajla döndü
Paylaş
Tuğluk mesajla döndü

Öcalan ile görüşen DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Öcalan'ın barışçıl ve demokratik çözüm istediğini belirtti

Abdullah Öcalan’la görüşen Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Öcalan’ın barışçıl ve demokratik çözüm istediğini belirtti.

Haberin Devamı

Aysel Tuğluk, Öcalan’ın avukatı olarak diğer avukatlar Doğan Erbaş ve Aydın Oruç’la birlikte dün sabah İmralı’ya gitti. Öcalan’la 1 saatlik görüşmeden sonra dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuğluk, şunları söyledi:

“Abdullah Öcalan, Kürt sorununun Türkiye’nin bütünlüğü içerisinde barışçıl ve demokratik çözümü konusundaki ısrarını, inancını ve çabasını ve bu konudaki pozisyonunu koruduğunu ifade etmiştir. Birlik konusundaki yaklaşımının taktiksel değil, stratejik bir yaklaşım olduğunu kamuoyunun bilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Eylemsizlik durumu ve bunun kalıcı barışa dönüşmesi konusunda kendisinin çabasının devam ettiğini ancak bu konuda devletin ve hükümetin çözüm konusundaki iradesinin de önemli ve belirleyici olduğunu özellikle vurgulamıştır. Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini ve bu sürecin heba edilmemesi gerektiğini bu çerçevede başta hükümet, devlet, CHP olmak üzere tüm siyasi partiler, sivil yapılar, demokratik çevreler, aydınların sorumlu ve ciddi bir yaklaşım içinde olmaları gerektiğini belirtmiştir.”

Haberin Devamı

Bir gazetecinin, “Siz daha önce de gittiniz, geldiniz. İkisinin arasında bir fark söyleyebilir misiniz? Barışa daha yakın olduğunu söyleyebiliyor musunuz?” sorusu üzerine Tuğluk, “Barışa yakınız, daha yakınız” yanıtını verdi.

Erdoğan PAÇİN Faruk KAHRAMAN / DHA