Siyaset Tuğrul Türkeş AK Parti Genel Merkezi'nde
Paylaş
Tuğrul Türkeş AK Parti Genel Merkezi'nde

Davutoğlu'nun 'seçim kabinesinde görev al' teklifini kabul eden ve MHP'den ihraç edilen Tuğrul Türkeş'ten sürpriz ziyaret

7 Haziran seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümeti kurma görevini Ahmet Davutoğlu'na vermiş ancak Davutoğlu yaptığı koalisyon görüşmelerinde bir netice alamamıştı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan Davutoğlu'nu geçici Başbakan olarak atadı ve seçim hükümeti için yetkilendirdi. Anayasa'ya göre Davutoğlu Meclis'teki vekillere teklif götürdü. CHP ve MHP seçim hükümetine bakan vermezken HDP 2 bakan verdi.

Haberin Devamı

En sürpriz cevap ise MHP Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş'ten gelmişti. Sürpriz bir şekilde Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş, MHP tarafından jet hızıyla partiden ihraç edilmişti. Bu karar sonrası Ankara'da çok sıcak bir gelişme yaşandı.

TUĞRUL TÜRKEŞ AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NDE

AK Parti'den milletvekili adayı olup olmayacağı merak edilen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, bugün sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ak Parti Genel Merkezi'ne geldi... Türkeş'in bu ziyaretinin adaylık başvurusu anlamına geldiği ileri sürülüyordu.Ancak Türkeş, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada bu iddiayı yalanladı.

Haberin Devamı

"İHRAÇ KARARINI BANA KARGO İLE YOLLADILAR"

Türkeş; "Sayın Başbakan'a Başbakanlık'taki bir konu ile ilgili bir arzım vardı onun için geldim. Gelişimin AK Parti ile bir alakası yok. Bana kargo ile ihraç kararı yolladılar. Ben kendilerine kargo ile cevap vermeyeceğim, basın yoluyla cevabımı vereceğim. Usulsüz yazışma ile kimseyi hiçbir yerden atamazlar. MHP'nin merkez disiplin kurulu yetkisizdir. Ben anayasal bir görevi üstlendim. Benim ihracıma ancak Meclis Grup Disiplin Kurulu karar verir, o da toplanmadı. Öfke ile kalkan zarar ile oturur. Çok yakında cevap vereceğim" dedi.

AK PARTİ'DEN TEKLİF ALDI MI?

Başka bir gazetecinin, "YSK’ya yarın 17.00’de aday listeleri verilecek, herhangi bir partiden teklif aldınız mı?" sorusunu Türkeş, "Almadım" şeklinde cevapladı. Türkeş, AK Parti’nin teklifinin olup olmadığına ilişkin olarak, "Bu konuları konuşmayalım" dedi.