Siyaset Türkiye'den 'hayalet uçak' kararı
Paylaş
Türkiye'den 'hayalet uçak' kararı

Başbakan Erdoğan'ın başkanlık ettiği Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında, iki adet F-35 savaş uçağı siparişi verilmesine karar verildi. Radarda görünmediği için "hayalet uçak" olarak adlandırılan uçaklar, 4 yıl sonra TSK'nın envanterine girecek

Türkiye 2018 yılında iki adet hayalet uçak teslim alacak.

Karar, Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında alındı.

Radarda görünmeme özelliği olan ve "hayalet uçak" olarak isimlendirilen iki adet F-35 uçağı 4 yıl sonra Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterine girecek.

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir'in ilk kez katıldığı toplantıda önemli kararlara imza atıldı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda, Göktürk Yenileme Uyduları Projesi kapsamında ön tasarım aşamasına ilişkin olarak TUSAŞ/ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ ile sözleşeme görüşmelerine başlanmasına karar verildi.

Toplantıda ayrıca komiteye Milli Piyade Tüfeği Geliştirilmesi Projesi'nin son durumuna ilişkin ve Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında yürütülen sözleşme görüşmelerinin geldiği aşama hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı.

Öte yandan, teklif değerlendirme çalışmaları tamamlanan projelerde yüklenici firmalar ile sözleşme imzalamak üzere Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkili kılındı.

Haberin Devamı