Siyaset Tuvalete giderken bile Karaman'a haber veriyordu
Paylaş
Tuvalete giderken bile Karaman'a haber veriyordu

Kanal 7 İnt. Televizyonu eski yöneticisi Şahin Küsmüş'ün, HSYK incelemesiyle soruşturmadan el çektirilen savcılara verdiği ifadenin ayrıntıları ortaya çıktı

Küsmüş, Almanya’daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı şirketlerde kaçak işçi çalıştırıldığını, bu kişilerin ücretlerinin de resmi kayıtlara geçirilmediğini söyledi. Küsmüş, kaçak işçi çalıştırıldığını derneğin yöneticileri Firdevsi Ermiş ve Mehmet Gürhan’ın da bildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

‘Avans olarak kaydettim’

Gayri resmi ödemeleri şirket hesabına avans olarak kaydettiğini anlatan Küsmüş, Euro 7’de tespit ettiği olumsuzlukları konuşmak üzere Türkiye’ye geldiğini, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Mustafa Çelik ve İsmail Karahan’ın da bulunduğu bir toplantıda sorunu dile getirdiğini söyledi. Küsmüş, “Karaman, gayri resmi ücretlerle ilgili Erdoğan Kara (Kanal 7 Finans Müdürü) ile görüşmemi istedi” dedi. Küsmüş, gayri resmi ödemelerin kaynağına ilişkin soruya ise yanıt vermedi. Kanal 7 İnt. Bilgi İşlem Sorumlusu Gökhan Gürbüz’den, gayri resmi muhasebe kayıtlarının tutulduğu serverların Türkiye’de olduğunu öğrendiğini kaydeden Küsmüş, muhasebe örneklerini ihtiyaç duyup talep ettiğinde bu kayıtların çıkarılmış olduğunu, bu kayıtları zaman zaman Karaman’dan elden aldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Karaman’ın etkisi

Küsmüş, ifadesinde, Karaman, Mustafa Çelik, İsmail Karahan gibi isimlerin Almanya’daki şirketler üzerindeki etkisine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:
“İlk kez bu kişilerle iş için konuştuğumda Çelik bana gerekiyorsa personel çıkarıp alabileceğimi, bu işlemlerde özgür olduğumu söylemişti. İşe başladıktan sonra şirkete bir personel almak istedim, ancak Karaman bu duruma müdahale etti. Ben işe başlamadan önce şirketlerin yöneticisi olan Gürhan’ın tuvalete dahi girerken Karaman’ı telefonla arayarak bu durumu söylediğini şirketlerde çalışanlardan yaygın bir şekilde duymuştum. Bu iki olay Türkiye’deki bazı kişilerin Almanya’daki kişi ve şirketler üzerindeki etkisini göstermektedir.”

MİLLİYET