Siyaset 'Umarım bizi mahcup etmezsiniz'
Paylaş
'Umarım bizi mahcup etmezsiniz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin belediye başkanları, ilçe başkanları ve meclis üyeleriyle Buca Gölet'te dayanışma yemeği yedi

Bazı partililerin gazetelere açıklama yapmalarına dikkat çeken Tekin, "Sorun varmış gibi gazete sayfalarında olması bizi çok üzüyor. Bu durum genel başkanımızı üzüyor. İnanıyorum ki bundan sonra hiçbir arkadaşımız basın yoluyla konuşmayacak, Örgütle ciddi bir dayanışma içinde olacağız. Umut ediyorum ki genel başkanımızı da bizleri de mahcup etmezsiniz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanları arasındaki gerginliği gidermek için iki gündür İzmir’de görüşmeler yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Buca Gölet’te düzenlenen iftar yemeğine CHP genel başkan yardımcıları Volkan Canalioğlu, Alattin Yüksel, İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Erdal Aksünger, Oğuz Oyan, ilçe başkanları, bazı belediye ve il genel meclis üyeleri katılırken, Kocaoğlu’nu temsilen Başkanvekili Sırrı Aydoğan yer aldı.

Karşıyaka ve Konak belediye başkanları yemeğe katılmadı. Parti içi barışa vurgu yaparak konuşmasına başlayan Gürsel Tekin şunları söyledi: "İzmir’de bilinçli bir şekilde AKP’nin yaratmış olduğu kamuoyunun kafasını karıştırabilecek ’İzmir’de kale düştü’ diye haberler yaptırmaya başladılar. Buna CHP yöneticileri asla izin vermeyecektir. Her ailede olduğu gibi sorunlar olabilir ama bu sorunları büyütüp ülkedeki sorunları görmeyen medya mensuplarına seslenmek istiyorum. Ceberrut bir anlayışla iktidarın yaratmış olduğu bu baskı karşısında hiçbir gazeteci Başbakan’a soru sorma cesareti gösteremiyor. Soru soranların çoğu cezaevinde. Bu sorunu en az sizler kadar biz de içimizde hissediyoruz. Sorun varmış gibi gazete sayfalarında olması bizi çok üzüyor. Bu durum genel başkanımızı üzüyor. İnanıyorum ki bundan sonra hiçbir arkadaşımız basın yoluyla konuşmayacak, Örgütle ciddi bir dayanışma içinde olacağız. Umut ediyorum ki genel başkanımızı da bizleri de mahçup etmezsiniz."

CİDDİ SORUNLAR YAŞIYORUZ

İktidarın dış politikasını eleştiren Gürsel Tekin, "Dış ve iç politikada, ekonomide, 6 ay önce Başbakan’ın ’komşularımızla sıfır sorun noktasındayız’ derken, ’sabrımız taştı’ noktasına geldik. Altı ay önce ’sıfır noktadayız’ derken bugün hangi sorunlar sabrını taşırdı. İran’da, Suriye’de olup bitenlerden haberimiz yok. Kendi coğrafyamızda çok ciddi sorunlarla karşı karşıyayız" dedi.

Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı