Siyaset Yaşar Okuyan neden CHP'den ihraç edildi? Yaşar Okuyan kimdir, nereli, kaç yaşında?
Paylaş
Yaşar Okuyan neden CHP'den ihraç edildi? Yaşar Okuyan kimdir, nereli, kaç yaşında?

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın, 2019'da üye olduğu CHP ile ilişiği kesildi. CHP'nin Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Sayın Yaşar Okuyan’ın partimiz ile ilişiği kesilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi. Peki Yaşar Okuyan kimdir, nereli, kaç yaşında? Yaşar Okuyan neden CHP'den ihraç edildi?

CHP'nin resmi hesabından yapılan açıklamada eski bakanlardan Yaşar Okuyan'ın CHP'den ihraç edildiği bildirildi. Peki, Yaşar Okuyan kimdir, nereli, kaç yaşında? Yaşar Okuyan neden CHP'den ihraç edildi?

Haberin Devamı

YAŞAR OKUYAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA NERELİ?

Yaşar Okuyan 28 Ağustos 1950'de İstanbul'da doğdu. Aslen Rizeli olan Okyan İstanbul Özel Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun oldu.
21 yıl çeşitli gazete, dergi ve ajansta muhabirlik, foto muhabirlik, köşe yazarlığı, istihbarat müdürlüğü yaptı.

Yaşar Okuyan'ın 3 kızı var. 2012 yılında ise Özlem Kaya ile evlendi.

YAŞAR OKUYAN HANGİ PARTİDEN?

Aktif siyasete 1970'li yılların başında MHP'de başladı. 12 Eylül 1980'de yapılan askeri darbenin ardından, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda MHP Genel Sekreter Yardımcısı olarak yargılandı. Yaşar Okuyan, Mesut Yılmaz’ın ANAP liderliğine seçilmesinden sonra bu partiden Meclis'e girdi. 20. ve 21. Dönem'de Yalova milletvekili seçildi. ANAP'tan istifa etmesinin ardından 2002 yılında eski partisi MHP'ye katıldı. Daha sonra MHP'den de ayrıldı ve 28 Mart seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Yalova Belediye Başkan Adayı oldu, fakat seçilemedi. 2008 yılında genel başkanlığını yaptığı Hürriyet ve Değişim Partisi'ni kapatarak, kadrosuyla birlikte Halkın Yükselişi Partisi'ne katıldı.

Haberin Devamı

15 Şubat 2015 tarihinde Vatan Partisi'nde genel başkan yardımcılığına getirildi. 2018 yılında görevinden ayrıldı.

YAŞAR OKUYAN CHP'DEN NEDEN İHRAÇ EDİLDİ?

Okuyan, İYİ Parti lideri Akşener hakkında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na bir yıl önce bir dosya halinde bazı bilgiler verdiğini öne sürmüş, Akşener’in ‘bu bilgiler sebebiyle cumhurbaşkanı adayı olamayacağını’ iddia etmişti. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Okuyan, ‘Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına engel çıkaranın Akşener olduğunu da iddia etmişti. Kılıçdaroğlu ise söz konusu iddiaları yalanlamıştı. İstifanın altında bu iddiaların yattığı öne sürüldü.