Siyaset Yeni kabinede Berat Albayrak ne yapacak?
Paylaş
Yeni kabinede Berat Albayrak ne yapacak?

24 Kasım'da Ahmet Davutoğlu başbakanlığında kurulan hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini yürüten Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak'ın, yeni kabinedeki görevi belli oldu

Berat Albayrak'ın adı, Davutoğlu'nun 'ayrılık' açıklamasının hemen ardından kulislerde konuşulan Binali Yıldırım ve Bekir Bozdağ ile birlikte zikredilmişti. Ancak Erdoğan, 65. Hükümeti kurma görevini Binali Yıldırım'a vermişti .Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, pazar günü yapılan AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nde bin 405 delegenin oyunu alarak genel başkan seçilmişti.

Bugün de AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, kabine listesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sundu.

ESKİ GÖREVE DEVAM

7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili olarak meclise giren Berat Albayrak, 24 Kasım'da Ahmet Davutoğlu başbakanlığındaki 64. Hükümet'in Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak tayin edilmişti.

Albayrak'ın yeni kabinedeki görevi de belli oldu. Berat Albayrak 65. Hükümet'te de eski görevini sürdürmeye devam edecek.

BERAT ALBAYRAK KİMDİR?

1978 İstanbul doğumlu olan Berat Albayrak, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 1996 yılından beri yürüttüğü özel sektör kariyerini 2013 yılı sonu itibariyle genel müdür olarak bitirdi.

2014 yılı başlarından beri bir gazetede yazarlık ve üniversitede öğretim üyesi olarak kariyerine devam ediyor. Bankacılık ve finans üzerine doktora sahibi.

12. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak, evli ve iki çocuk babası.


Yeni kabinede Berat Albayrak ne yapacak

Haberin Devamı