Siyaset Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katıldı
Paylaş
Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katıldı

İttifak protokolünün YSK’ya sunulmasına dakikalar kala, Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katılma kararı aldı. Fatih Erbakan cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıklayarak, 'Cumhurbaşkanı ile Külliye'de görüştük uzlaştık' ifadelerini kullandı.

14 Mayıs seçimleri için ittifak protokolü başvurularının son gününde siyasette sıcak gelişmeler yaşandı. Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na dahil oldu. Parti temsilcileri, Cumhur İttifakı'nın ittifak protokolünün YSK'ya teslimine katıldı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın imzasının da protokolde yer alacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Protokolün YSK'ya sunulmasının ardından 4 partiden açıklama geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Cumhur İttifakı haklının güvencesidir, demokrasinin insan haklarının teminatı olmaya devam edecektir. Depremin yaralarını sarmak bütün hedefimizdir. İttifakımız Türk İslam aleminin güvencesidir. Milletimizin sağ duyusuna inanıyoruz. Ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakına katıldı

 

FATİH ERBAKAN AÇIKLAMA YAPTI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: Bizzat sayın Cumhurbaşkanı ile mutabakata varılmış oldu. Yeniden Refah Partisi olarak tüm seçim alanlarında kendi amblemimizle Cumhur İttifakında seçime girme kararı almış bulunuyoruz. Cumhur ittifakı karşısında kümelenen blok, geçmişte yaşadığımız tecrübeler ve söylemler dolayısıyla ülkemize fayda getirmeyecek bir bloktur. Bu blok ülkemize ve milletimize fayda sağlamayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki hafta salı ya da çarşamba genel merkezimize ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi de sonlandırmış bulunuyoruz.

Haberin Devamı

 

"MİLLİ BEKAYI HESAP ALAN BİRLİKTELİK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Bu birliktelik milli bekayı hesap alan birlikteliktir. Milli bir duruşun resmidir. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında ülkemizi lider ülke yapmak için gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'nda!

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova canlı yayında şu bilgileri aktardı:

Yeniden Refah Partisi'nin şartı vardı. Bunu imza altına alalım öyle katılalım talebi vardı. Bu AK Parti tarafından reddedilmişti. Mustafa Destici'nin Erbakan'a protokol şartını kaldırması çağrısında bulunmuştu.

Anlaşma sağlandı ve YSK'ya Cumhur İttifakı'nın protokolü götürülüyor. Yeniden Refah Partisi de katılıyor.

Bizim kulis bilgilerine dayanarak açıkladığımız bilgi resmileşmiş oldu.

Böylece Cumhur İttifakı AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi olarak 14 Mayıs seçimlerine girecek.

Gerek BBP'nin gereke Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti listelerinden seçime girebileceği konuşuluyor. Bu anlaşma nasıl nihayete erdi henüz bir açıklama yok.

Yeniden Refah Partisi 17:30'da açıklama yapacak. Kameraların karşısına Fatih Erbakan geçecek.

Haberin Devamı

İttifak içerisinde listeler YSK'ya verilene kadar ortak adaylar da çıkarılabilir.

3 gün önce BBP Başkanı Destici araya girerek Fatih Erbakan'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Destici, Erbakan'a "Mutlaka Cumhur İttifakı'nda yer almanız gerekli" dediği biliniyor.

Dün de Destici, Bahçeli ve Erdoğan bir aradaydı. O arada 2 kez Erbakan'dan telefon geldiğiydi. Partilerin kurmayları devredeydi. Kurmaylar tarafından yapılan görüşmeler sonucunda Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katılmış oldu.