Siyaset 'Yüce Divan'dan korkmam'
Paylaş
'Yüce Divan'dan korkmam'

Başbakan Erdoğan Aydın'da idam edilen eski Başbakan Menderes'i hatırlatıp “Yüce Divan'dan korkmam” dedi

MENDERES’İ ANDI

Başbakan Tayyip Erdoğan, kriz yaratan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sonrası “Referandum’da Evet” mitinglerine dün devam etti. Erdoğan ilk durağı Aydın’da idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes’i hatırlattı.

Erdoğan, Menderes’in memleketi Aydın’da şöyle konuştu: Menderes’i darağacına gönderen zihniyet, ‘Tayyip Erdoğan Menderes’in akıbetini bilmiyor musun’ diyor? Bakıyorsunuz CHP’ye, MHP’ye ne diyor? ‘Seni Yüce Divan’a göndereceğiz.’ Sevsinler sizin gibi demokratları.

‘BAŞIMIZI KOYDUK’

Erdoğan, “Biz bu yola beyaz gömleğimizi giyerek çıktık. Bunu böyle bilin. Başımızı koyduk biz bu yola. Bir canımız var onu Allah’tan başka kime alamaz. Onu da millet uğruna feda etmekten kaçınmayız” dedi.

Başbakan, “Tıpkı Menderes gibi haykırıyoruz, ‘Yeter söz de karar da milletin’ diyoruz” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: Bugün de tıpkı 27 Mayıs öncesinde olduğu gibi şehirleri kargaşaya sürükleyen, ülkede kaos provaları yapan eller, bugün de kirli oyunlarını devreye sokuyor. 12 Eylül öncesi kardeş kavgasına göz yumanlar, bugün de AK Parti’ye zarar vermek amacıyla benzer davranışlar içine girdi.

’TUZAĞA ÇEKMESİN’

Başbakan Erdoğan, Aydın’dan Denizli’ye geçti. Erdoğan, 29 Ekim Bulvarı Özay Gönlüm Meydanı’ndaki konuşmasında atama ve terfi krizleriyle Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçen Yüksek Askeri Şura’yı hatırlattı.

Şura sonrası ortaya atılan “Hükümet askerle kavgalı” yorumlarına değinen Erdoğan “Kimse bizi tuzağa çekmesin. Kimse bizi Silahlı Kuvvetler ile hükümetimiz arasında, bir gerginlik yaratmanın gayreti içerisine girmesin” dedi.

27 MAYIS’IN SLOGANI

Konuşmasında “Hayırda hayır vardır” sloganıyla 12 Eylül’deki referandumda ‘Hayır’ oyu çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Erdoğan şöyle devam etti: CHP’nin fırsatçılığını bilirdik de, bu kadarını bilmezdik. ‘Hayırda hayır var’ sloganı 27 Mayıs 1960’daki darbe sonrasında hazırlanan anayasaya karşı çıkanların kullandığı slogandı. Bu sloganı, şimdi CHP 12 Eylül anayasasını korumak için kullanıyor.

MENDERES'İN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Başbakan Erdoğan, Aydın’da önce toplu açılış törenine katıldı. Ardından mitingin düzenlendiği İstasyon Meydanı’na geçti. Başbakan miting alanına gelince önce ceketini çıkardı, ardından da gömleğinin kollarını sıvayıp kürsüye çıktı.

Başbakan, “Referandumda evet” oyu isterken sık sık 27 Mayıs ve 12 Eylül’deki askeri darbeleri hatırlattı. Erdoğan, Adnan Menderes’in idama giderken söylediği “Dirimden korkmayacaktınız. Menderes’in ölüsü ebediyete kadar sizi takip edecek ve bir gün sizi silip süpürecektir” sözlerini hatırlattı.

2

Haberin Devamı