Siyaset Yunan büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı
Paylaş
Yunan büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

Türkiye, Yunanistan'ın Midilli ve Sakız Adalarına ABD menşeili zırhlı araçları konuşlandırmasını Yunanistan ve ABD nezdinde protesto etti. Dışişlerine çağrılan Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi'nden adalardaki ihlallere son verilmesi ve gayriaskeri statüyü ihya etmesi istendi. Türkiye, ABD'ye verdiği protesto notasında Doğu Ege adalarının statüsüne riayet etmesini ve silahlarının statü ihlali için kullanılmaması konusunda tedbir almasını istedi.

Yunanistan'ın uluslararası hukuku hiçe sayarak Ege'deki Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a (GASA) zırhlı araç sevk etti. Çıkarma gemilerinin Midilli ve Sisam'a özellikle ABD tarafından hibe edilen askeri araçları sevk etmesi ise dikkat çekti.

Haberin Devamı

Yunanistan'ın adımın ardından Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. Türkiye, Yunanistan'ın Midilli ve Sakız Adalarına ABD menşeili zırhlı araçları konuşlandırmasını Yunanistan ve ABD nezdinde protesto etti. Dışişlerine çağrılan Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi'nden adalardaki ihlallere son verilmesi ve gayriaskeri statüyü ihya etmesi istendi.