Türkiye (Son Dakika) Şizofren kadının hamilelik bilmecesi

Şizofren kadının hamilelik bilmecesi

Paylaş
Şizofren kadının hamilelik bilmecesi

Konya'da ailesi tarafından yaklaşık 1.5 yıl önce özel bir bakımevine yerleştirilen şizofreni hastası kadının karnının büyümesi üzerine yapılan muayenede hamile olduğu ortaya çıktı

Yüzde 95 oranında şizofreni hastası olan ve eşinden boşanan 1 çocuk annesi S.Ç., yaklaşık 1.5 yıl önce vasisi olarak tayin edilen üvey kardeşi Ü.Y. tarafından bakıma muhtaç engellilerin yatılı olarak kalabildiği, devletten bakım parasını alan özel bir bakımevine yerleştirildi.

Haberin Devamı

25 HAFTALIK HAMİLE

İddiaya göre S.Ç.’nin yaklaşık 1 ay önce sosyal aktivite için gönderildiği Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Sağlığı Merkezi’nde, görevliler tarafından kadının karnının büyümüş olduğu fark edilince durum bakımevine bildirildi. Muayene için doktora götürülen S.Ç.’nin yapılan testler sonucu 25 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı.

S.Ç. FARKLI KONUŞTU

S.Ç. bakımevi yetkililerine, izinli olarak ailesinin yanına gittiğinde mahalledeki bir kişiyle cinsel ilişkiye girdiğini, ailesine ise kurumda görevli bir kişiyle ilişkiye girdiğini öne sürdü. Olayın aktarıldığı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü araştırması için müfettiş görevlendirdi. Bakımevi yetkilileri ve ailenin suç duyurusunda bulunması üzerine Cumhuriyet Savcılığı da soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

AİLESİNİN YANINA VERİLDİ

Bakımevi yetkilileri S.Ç.’nin izinli olarak evine gönderildiği dönemde bir kişiyle cinsel ilişkiye girdiğini iddia ederken, yakınları ise olayda bakımevi yetkililerinin ihmalinin bulunduğunu ileri sürdü ve olayın biran önce aydınlatılmasını istedi. S.Ç.’nin doğum yapana ve dava sonuçlanana kadar bakımevinden alınarak ailesinin yanına verildiği, olayla ilgili soruşturmasının sürdüğü bildirildi.

DHA