Türkiye (Son Dakika) Soba zehirlenmesi: 2 ölü

Soba zehirlenmesi: 2 ölü

Paylaş
Soba zehirlenmesi: 2 ölü

Ümraniye'de Türkmenistan uyruklu ailenin yaşadığı evde lodosun etkisiyle sobadan sızan karbonmonoksit gazı, 2 kişinin ölümüne neden oldu

Ümraniye Dumlupınar Mahallesi Anadolu Caddesi'ndeki 2 katlı binanın girişindeki dairede meydana gelen olayda, fırıncılık yapan 32 yaşındaki Anvar Atakanov sabah işe gelmeyince iş arkadaşları merak edip yakınlarına haber verdi.

Atakanov'un yakınları eve geldiklerinde zili çalmalarına rağmen kapı açılmadı. Atakanov'un yakınları kapıyı kırıp içeri girdiklerinde evdekilerin baygın şekilde buldu.

Durum hemen sağlık ve polis ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerine ilk olarak 8 aylık bebeği alarak hastaneye götürüldü. Daha sonra olay yerine sevkedilen 2 ambulansla baba Anvar Atakanov ve 18 yaşındaki baldızı Seyide Cumasava, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ancak Anvar Atakanov ve Seyide Cumasava tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 8 aylık Muhammed Ali Atakanov'in ise durumunun kritik olduğu öğrenildi.

ANNE GECE ÇALIŞIYORDU

Gece çalıştığı öğrenilen anne Ümide Atakanov acı haberi alır almaz hastaneye geldi. Gözyaşlarına boğulan anneyi yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Ailenin 2 ay önce taşındığı ve kirada oturduğu öğrenildi. Komşuları “Sabah 08.00 gibi ambulanslar vardı. Sobadan zehirlenmişler" dedi. Ev sahibinin oğlu ise, "Babam, sobayı söldürün de yatın uyarısında bulundu. Ancak söndürmeden yatmışlar" şeklinde konuştu.

Cengiz ÇOBAN/DHA

Haberin Devamı