Gündem Söke'de 500 polis ve jandarmayla şafak operasyonu

Söke'de 500 polis ve jandarmayla şafak operasyonu

Paylaş
Söke'de 500 polis ve jandarmayla şafak operasyonu

Aydın'ın Söke İlçesi'nde, polis ve jandarmanın iki mahallede çok sayıda adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda, haklarında yakalama kararı ve kesinleşmiş hapis cezası olan 5 kişi yakalanırken, çok sayıda silah, mermi ve bir miktar esrar ele geçirildi

Söke’nin Savuca ve Kemalpaşa mahallelerine bugün saat 06.30 sıralarında 350 polis ve 150 jandarmanın katılımıyla operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında suç örgütü üyesi olmak, hırsızlık, tehdit, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet, görevli memura silahla mukavemet, uyuşturucu satmak ve kullanmak, yaralama, mala zarar verme gibi 17 ayrı suçtan aranan ve hakkında kesinleşmiş 7 yıl 3 ay hapis cezası bulunan H.Z., uyuşturucu satmak, konut dokunulmazlığını ihlal, hırsızlık, basit yaralama gibi 4 ayrı suçtan aranan ve hakkında 9 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası olan F.T., yaralama, hırsızlık, hakaret, tehdit, trafik güvenliğini tehlikeye sokma, uyuşturucu madde kullanmak, suç eşyasının satın alınması gibi 19 ayrı suçtan aranan, hakkında 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan Y.Ö., hırsızlık suçundan aranan F.A. ve 6136 Sayılı Kanuna muhalfet suçunan aranan A.T. gözaltına alındı.

Operasyonda, önceden belirlenen adreslerde yapılan aramalarda, ruhsatsız olduğu belirlenen 2 av tufeği, 2 pompalı tüfek, 11 av tüfeği kartuşu, 9 milimetre çapında 8 tabanca mermisi, 9 milimetre apında 5 tabanca mermisi kovanı, 1 avcı bıçağı, 8 gram hintkeneviri tohumu, 15 gram esrar, çalıntı olduğu belirlenen 2 disüstü bilgisayar ve uyuşturucu içmekte kullanılan iki düzenecek ele geçirildi.

Gözaltına alınan 5 kişinin polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilevcekleri bildirildi.

Burhan CEYHAN- Cem ULUCAN/SÖKE (Aydın), (DHA)