Cumartesi Postası Sömestr tatilinde gezip görülecek 15 yer

Sömestr tatilinde gezip görülecek 15 yer

Paylaş
Sömestr tatilinde gezip görülecek 15 yer

Öğrencilerin ve ailelerinin heyecanla beklediği sömestr tatilinin son haftasına geldik

Bu yarıyıl tatili, hem yorgunluğu atmak hem de dinlenerek ikinci döneme hazırlanmak için harika bir fırsat.

Haberin Devamı

Tatilin kalan günlerinde çocuklarınızla birlikte gidebileceğiniz en eğlenceli ve eğitici yerleri Cumartesi Postası Jürisi sizin için seçti.

MadameTussauds / Beyoğlu-İstanbul

Dünyanın en ünlü balmumu heykel müzesinde tarihi ve kültürel kahramanlar ile geçmişten bugüne sanat, spor ve siyaset dünyasının yaklaşık 60 ünlü ismi yer alıyor.

Çikolata Müzesi / Esenyurt-İstanbul

Çikolata seven hem çocuk hem de yetişkinlerin ilgiyle gezecekleri müzelerden biri. Bu müzede, çikolatadan yapılmış çeşitli maket büstler ve objeler yer alıyor.

KidZania / Üsküdar-İstanbul

Burası 4 -14 yaş arasındaki çocukların, 65 aktivite alanında 100’den fazla ilgi duyduğu veya merak ettiği mesleği üniformaları ile icra edebileceği mini bir şehir.

Haberin Devamı

İstanbul Oyuncak Müzesi / Kadıköy-İstanbul

1700’lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örneklerini, dünya tarihini daha eğlenceli, daha akılda kalıcı bir öğrenme yöntemi ile ziyaretçilerine sunuyor.

Miniatürk / Haliç-İstanbul

Antik Çağ’dan Osmanlı’ya uzanan topraklarımızda hüküm sürmüş medeniyetlerin, mimari miraslarının minyatürlerini bu parkta gezip görebilirsiniz.

İstanbul Akvaryum / Bakırköy-İstanbul

Deniz canlılarına ilgi duyan çocuklar, dünyanın en büyük tematik akvaryumunda pirana, köpekbalığı, orfoz, palyaço balığı gibi yüzlerce çeşit deniz canlılarını görebilir.

Legoland / Bayrampaşa-İstanbul

Çocuklar burada, dünyaca ünlü yapıları keşfedip, binaların, ilginç hayvanların ve güçlü kahramanların legolarla nasıl yapıldığını öğrenebilir.

Darıca Hayvanat Bahçesi / İstanbul

Burada çocuklar aslandan maymuna, timsahtan boz ayıya, farklı türlerde kuşlardan sürüngenlere kadar çok sayıda canlıyı yakından görme imkanı bulacak.

Rahmi M.Koç Müzesi / Haliç-İstanbul

Müzede denizcilik koleksiyonu, motosiklet, bisiklet, at arabaları, klasik otomobiller, tarımla ilgili objeleri görüp Rahmi Koç galerisini gezebilirsiniz.

Macera Adası / Çankaya-Ankara

Oyun alanlarıyla çocukların fiziksel gelişimlerine ve sosyalleşmelerine yardımcı olacak, yaşamlarına renk katacak adrenalini bol çok eğlenceli bir yer.

Haberin Devamı

BONUS

TÜRVAK Vakfı / Beyoğlu

Vakfın 29 Ocak - 01 Şubat tarihleri arasında düzenlediği ‘Yarıyıl Tatili Yaratıcı Çocuk Atölyeleri Programı’nda drama, serbest çağrışım yöntemi ile hikaye yazma atölyeleri var.

Çocuk Sanat Festivali/Zorlu PSM

31 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında düzenlenen festivalde miniklerin el becerilerini, özgüvenlerini, bedensel ve fiziksel gelişimlerini artırabilecekleri atölyeler var.

İstanbul Modern Sanat Müzesi / Beyoğlu

Müze çocuklara sanat dolu programlar sunuyor. Bu program kapsamında çocuklar müze uzmanlarıyla sanatı yorumlamaya ve sanatsal üretimler gerçekleştirmeye yönlendiriliyorlar.

Kidspark / Balçova-İzmir

Kidspark, 2-12 yaş arası tüm çocuklara hitap ediyor. Destekli file ve balon duvarlarıyla çocuğa güvenli bir ortam sunan çocuk eğlence merkezleri arasında en rahat yerlerden biri.

UNIQ İstanbul/ Maslak

Zihinsel ve bedensel gelişimi destekleyici ve sanat yaratıcılıklarını güçlendiren atölye çalışmaları var. Çocuğunuz ister ilgi duyduğu alanlardaki faaliyetlere katılır, isterse buz pisti ve adrenalin parkında eğlenebilir.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN: BEKİR SARAÇ