Spor Son dakika! Andres Iniesta Barcelona'dan ayrılıyor!

Son dakika! Andres Iniesta Barcelona'dan ayrılıyor!

Paylaş
Son dakika! Andres Iniesta Barcelona'dan ayrılıyor!

Barcelona ve İspanya milli takımının emektar futbolcusu Andres Iniesta, düzenlediği basın toplantısıyla takımından ayrıldığını açıkladı.

Altyapısından yetiştiği Barcelona'nın dışında bugüne kadar hiçbir takımda top koşturmayan 33 yaşındaki Andres Iniesta, bugün düzenlediği basın toplantısıyla sezon sonunda Katalan devinden ayrılacağını duyurdu.

Büyük bir gazeteci ordusunun takip ettiği basın toplantısında konuşan efsanevi futbolcu, "Bu sezon Barcelona'daki son yılım." diyerek Barça'daki 16 yıllık kariyerinin sonuna geldiğini açıkladı.

"DÜNYANIN EN İYİSİ OLARAK KALACAK"


Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Iniesta, bu kararı alabilmek için çok düşündüğünü vurgularken "Benim için çok zor bir gün. Tüm hayatımı geçirdiğim Barcelona'ya veda ediyorum. Bu kulüp, bana her şeyi verdi ve benim için her zaman dünyanın en iyisi olarak kalacak." ifadelerini kullandı.

Katalan kulübünün altyapısı olan La Masia'da yetişen yıldız futbolcu, takımıyla bugüne dek 670 maça çıkarken toplamda 31 kupa kaldırdı. Iniesta, İspanya milli takımıyla da 2008 ve 2012'de Avrupa şampiyonluğu ve 2010 Dünya Kupası zaferleri yaşamıştı.

Fanatik

Haberin Devamı