Gündem Son dakika! Ankara'da asker ve öğretmenlere FETÖ gözaltıları

Son dakika! Ankara'da asker ve öğretmenlere FETÖ gözaltıları

Paylaş
Son dakika! Ankara'da asker ve öğretmenlere FETÖ gözaltıları

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan yürütülen soruşturma ile ilgili olarak, ByLock kullandığı tespit edilen 9 öğretmene yönelik operasyonda 5 öğretmen gözaltına alındı. Ankara'da ayrıca 129'u asker, 11'i de sivil imam olmak üzere 140 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Öğretmenlere yönelik operasyonla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından,FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan yürütülen soruşturma ile ilgili olarak, FETO/PDY silahlı terör örgütünün gizli haberleşme iletişim programı olan ByLock kullandığı tespit edilen 9 öğretmen şahsa yönelik Ankara ilinde 21.05.2019 tarihinde operasyon yapılmış olup 5 i gözaltına alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BİR OPERASYON DAHA

Başkentte, FETÖ’nün kara, hava ve deniz kuvvetleri komutanlıklarındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 11’i mahrem imam 41’i muvazzaf asker olmak üzere haklarında yakalama kararı çıkartılan 140 zanlıdan 98’i gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, örgütün "mahrem imamları" ile ankesörlü/kontörlü telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri belirlenen kara, hava ve deniz kuvvetleri komutanlıklarından 129 asker ile bu kişilerden sorumlu 11 mahrem imam hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 2 albay, 4 yarbay, 7 binbaşı, 17 yüzbaşı, 16 üsteğmen ve 4 teğmen, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 31 astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 2 albay, 2 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı ve 40 astsubay ve bunlardan sorumlu 11 mahrem imamın yakalanmasına yönelik Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma yürütüldü.

Hakkında gözaltı kararı verilen 41 askerin aktif görevde olduğubelirtildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 34, Hava Kuvvetleri Komutanlığında 15 ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 38 şüpheli ile 11 mahrem imamı gözaltına aldığı bildirildi.