Gündem Son dakika! Bakan açıkladı: Kartal'da 14 kişi hayatını kaybetti

Son dakika! Bakan açıkladı: Kartal'da 14 kişi hayatını kaybetti

Paylaş
Son dakika! Bakan açıkladı: Kartal'da 14 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kartal'daki çöken bina ile ilgili son bilgileri paylaştı. Soylu açıklamasında 14 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin de yaralandığını 8 kişinin ise kayıp olduğunu açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

14 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK

Çalışmalar ilk anın titizliğiyle devam ediyor. Şu ana kadar 14 vatandaşımızı kaybettik, 14 vatandaşımız da göçükten sağ çıkarabildik. 8 kişi de kayıp.Biraz önce 4.5 saatte Mert Aydın 16 yaşında enkaz altından sağ çıkarıldı. Kırık ve çıkıkları var. Bütün doktorlar, tüm birimler yoğunlukla Mert'le ilgileniyorlar. Sağlık durumunun iyi olduğu arkadaşlar tarafından iletildi.

45. saatin sonunda önemli bir gelişme olarak nitelendiriyoruz, Allah'a şükürler olsun.

YAĞIŞ ÇALIŞMALARI YAVAŞLATMIYOR

Kayıp sayımız dün 11'di. O saatten itibaren hem Gökay Alemdar, Ahmet Söğüt ve Melih Aydın vefat ettiler. Arkadaşlarımız onları enkazdan sağ çıkarmayı başaramadılar. Çalışmalar aynı yoğunlukla devam ediyor. Yağış, kurtarma çalışmalarını yavaşlatıcı bir neden değil.

Haberin Devamı

AİLELERİ SÜREKLİ BİLGİLENDİRİYORUZ

Göçük altında kalanları sağ salim çıkarmak için çabalıyoruz. Milletimizin de dualarını bekliyoruz. Ailelere, sabırları dolayısıyla minnettarız. Olayın başından bu yana bütün birimlerimiz yüksek koordinasyon içerisinde çalışma yapıyorlar. Aileleri de sürekli bilgilendiriyoruz.

Neden kaynaklandığını bilmediğimiz burada umutla bekleyen aileleri etkileyen bir takım haberler, telefonlar, mesajlar oluşuyor. Onları tanıyanlardan kaynağı belli olmayan söylemleri kendilerine aktarmamalarını rica ediyoruz.

(Binanın çökme nedeni) Cumhuriyet Başsavcılığımız çok geniş bir çalışma yapıyor. Şu anda ne söyleniyorsa doğru değil. Binanın yapım anına, menşeine, kim tarafından nasıl yapıldığı, teknik olarak sorumluluğun nasıl alındığı binadan malzemeler alınarak tespit noktasında adımlar atıldı. Açıklama yapılana kadar söylenenlerin hiçbir karşılığının olmadığını söylemeliyiz. Bu olayın sorumlusu kimse cezasını alacaktır.

Aile ve Çalışma Bakanı Zümrüt Zehra Selçuk:

Hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Göçük altında kalan vatandaşlarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz. Birazdan hastaneye de ziyarete gideceğiz.