Gündem Başsavcılık, Kılıçdaroğlu'na saldırıyla ilgili soruşturma başlattı

Başsavcılık, Kılıçdaroğlu'na saldırıyla ilgili soruşturma başlattı

Paylaş
Başsavcılık, Kılıçdaroğlu'na saldırıyla ilgili soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Ankara Başsavcılığı'ndan yapılan yeni açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırının faillerinden O.S.'nin yakalandığı, gözaltına alınan 5 kişinin de ifade işlemlerinin Çubuk'ta sürdüğü bildirildi. Yakalanan O.S. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'ta katıldığı, şehit Yener Kırıkcı'nın cenaze namazı sonrasında uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını, olayın terör bağlantısı ya da provokatif bir eylem olup olmadığına ilişkin her yönüyle araştırıldığını söyledi.

SALDIRGAN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Kılıçdaroğlu'na Ankara'daki şehit cenazesinde yumruk atan kişinin Çubuk'un Akkuzulu köyünden O.S. olduğu belirlendi. Olaydan sonra kaçan O.S. jandarma ve polis tarafından her yerde aranıyordu. Başsavcılık, Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırının faillerinden O.S'nin yakalandığı, gözaltına alınan 5 kişinin de ifade işlemlerinin Çubuk'ta sürdüğü bildirildi. O.S. adliyeye sevk edildi

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Olayın faillerinden O. S. Sivrihisar’da yakalanıp gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili 5 şüphelinin de Çubuk ilçe Jandarma Komutanlığında ifade işlemleri devam etmektedir. Olaya karıştıkları iddia edilen diğer şüphelilerin kimlik tespiti ve araştırılması işlemleri de titizlikle yapılmaktadır. Olay çok yönlü olarak tüm ayrıntılarıyla araştırılmaktadır.” denildi.

4 ŞÜPHELİ DE ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı soruşturmasında gözaltına alınan şüphelilerden 1'i kadın 4 kişi de jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasıyla adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden biri, adliyeye çıkarılırken ceketiyle yüzünü kapattı. 4 kişinin savcılıkta sorgusu sürüyor. Böylece, soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 kişinin tamamının adliyeye sevki gerçekleşti.

Bu arada, sabah adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 3'ünün savcılık tarafından serbest bırakılmasından sonra, adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüpheli de serbest bırakıldı.

SALDIRGANIN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

Kılıçdaroğlu'na yumruk attığı sırada kameralara yansıyan Osman Sarıgün'ün gözaltı süresi ise savcılık sorgusu ardından uzatıldı.

TERÖR ÖRGÜTÜ BAĞLANTISI TESPİT EDİLEMEDİ

Başsavcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, şüphelilerin herhengi bir terör örgütü ile irtibatının tespit edilemediği; ancak soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtildi. Jandarma ekiplerinin olay anında çekilen görüntü kayıtlarını incelediği ve soruşturma kapsamında yeni gözaltıların olabileceği de belirtildi.

Haberin Devamı

Öte yandan, olayın yaşandığı Akkuzuluk Mahallesi'nde, Çubuk Kaymakamı Uğur Sezer, mülkiye müfettişi ve jandarmadan bir yetkili incelemelerde bulundu.

4 KİŞİ ADLİ KONTROL ŞARTI İLE SERBEST

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerden biri kadın, 4 kişi sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Çubuk’ta gerçekleşen saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi, jandarmadaki işlemlerinin ardından akşam saatlerinde Çubuk Adliyesi'ne getirildi.

1’i kadın 4 şüpheli, savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, 4 kişiyi de adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

Haberin Devamı

DHA