Gündem Son dakika: Cemal Kaşıkçı'yla ilgili Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan açıklama

Son dakika: Cemal Kaşıkçı'yla ilgili Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan açıklama

Paylaş
Son dakika: Cemal Kaşıkçı'yla ilgili Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile 35 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu görüşmenin ardından Cemal Kaşıkçı soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu

İşte görüşme sonrası Mevlüt Çavuşoğlu'nun yaptığı açıklamalar:

Haberin Devamı

Faydalı ve verimli bir görüşme oldu. Hem Kaşıkçı olayını hem de Münbiç olayını konuştuk. Sayın Cumhurbaşkanımız FETÖ konusundaki hassasiyetimizi söyledi. PKK ile mücadele konusunda ve Münbiç'te atılacak adımlarla ilgili konuştuk.

"REZİDANSTA BUGÜN ARAMA YAPILMASINI UMUYORUZ"

Gazetelerde çıkan haberlere göre biz yorum yapmayız. Başsavcılık yoğun bir soruşturma yürütüyor. Biraz gecikme olsa da konsolosluk binasında biliyorsunuz araştırma gerçekleşti. Dün akşam maalesef rezidansta soruşturma gerçekleşmedi. Bugün buraya da girileceğini umut ediyoruz. Soruşturmalardan ve incelemelerden sonra ortaya çıkacak netice sonrası net bilgi verebiliriz. Bizim elimizde de bazı bilgiler var ama hepsi neticeye vardıktan sonra bilgi vereceğiz.

Haberin Devamı

Başkonsolosun özellikle bu olay gerçekleştikten sonra bazı yaklaşımları tepki topladı. Tüm dünyanın tepkisini topladı. Başkonsolosla ilgili kararı Suudiler verecek, biz değil.

"NE KADAR PARA VERDİLER BİLEMEYİZ"

(Amerika'nın S.Arabistan'dan YPG için 100 milyon dolar yardım aldığı iddiası) Suudi Arabistan daha önce Amerika'nın burada kalmasını istemişti. Ne kadar para verdiler bilemeyiz. Bazı hedef ve çıkarlar var ortak bunu görebiliyoruz.

YETKİLİLER REZİDANSA GELDİ

Mevlüt Çavuşoğlu, 'Rezidansta bugün arama yapılmasını umuyoruz' demişti. İnceleme heyetindeki Suudi yetkililer başkonsolosluk rezidansına geldi