Gündem Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kökünü kazıyoruz

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kökünü kazıyoruz

Paylaş
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kökünü kazıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni’nde konuştu

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Hakim ve savcı sayımızı 17 bine çıkartıp mahkeme sayılarını artırarak dosyaların birikmesinin önüne geçtik. Sizinle birlikte bu sayı 19 bine çıkacak. Kamu denetçiliği, arabuluculuk gibi yöntemlerle anlaşmazlıkların mahkemelere gelmeden çözülmesi için alternatif yollar getirdik.

"YARGININ İTİBARINI YÜKSELTTİK"

Askeri mahkemelerin kaldırılmasından HSK yapısına kadar pek çok alanı kapsayan reformlar sayesinde yargının itibarını yükselttik.Terör örgütünün adalet teşkilatındaki militanlarını da kökünü kazıyoruz. Bitmedi, daha var. Bunlar virüs ama temizleyeceğiz. Adalet teşkilatımızın içindeki tüm terör örgütü mensuplarını temizlediğimizde bazıları zafiyet oluşacağını düşündü. Ancak alınan tedbirlerle yargı her zamankinden daha güçlü hale geldi. Davalar daha kısa sürede sonuçlandırılıyor, milletimizin güveni giderek daha da artıyor. Yargımızın içinde de kesinlikle kamplaşmalara hele hele yasa dışı örgütlenmelere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Devletinin milletinin emrinde hakimler, savcılar ve adliye personelleri lazım.

Haberin Devamı

Adalet ile hakikat, ahlak, devlet, toplum, birey, akıl, rejim, erdem arasında ilişki kuran yüzlerce binlerce özlü söz vardır. Hz. Ömer tarafından söylenen, ülkemizdeki tüm mahkeme salonlarında yazan 'Adalet mülkün temelidir' sözü bunlardan biridir. Bir başka ifadeyle bizler devletin temeline adaleti yerleştiren bir medeniyetin temsilcileriyiz.

AF TARTIŞMALARI

Kanunlarımızın uygulamasında milletimizi rahatsız eden hususların bulunduğu bir gerçektir. Son af tartışmaları bu rahatsızlığı daha da artırmıştır. Arkadaşlarıma af tartışmasıyla uğramak yerine içeriği mahşeri vicdana uygun çalışma yapmalarını istedim. Hakim ve savcılarımız tecrübleriyle, akademisyenlerimiz teorik çalışmalarıyla bu sürece katkı verecektir. Nihai tasarruf Meclisimize aittir.